BejelentésDr. Kovács Gyula [KGyul@] honlapja
Dixi et salvavi animam meam!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Szeretettel köszöntöm a tisztelt Olvasót!

Céginfó-Magyarország.hu: a legnagyobb ingyen regisztrálható cégadatbázis!


Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?KGyul@ [ 2018-05-16 09:22 ]

Tisztelt Érdeklődők!

Szeretnék egy néhány napon belül megjelenő kiadványt megtisztelő figyelmükbe ajánlani! Módfelett hasznosnak tartanám, ha minden szakmabeli zsebében ott lapulna!

Örömmel jelenthetem, hogy szerkesztésemben és kiadásomban, a napokban megjelenik a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény, a 2018. július 1-jétől hatályba lépő új Be. többszörösen permutált címmutatója.

A százoldalas, a permutáció következtében több mint húszezer kifejezést tartalmazó kiadvány​ ​fogyasztói ára kedvezményesen 1000,- forint (plusz postaköltség), és már előrendelhető.

A címmutató az új büntetőeljárási törvényben történő könnyebb eligazodást hivatott szolgálni. Megítélésem szerint, a kiadvány szinte nélkülözhetetlen lesz (különösen a hatályba lépést követő első hónapokban, és a pályakezdőknek mindenkor) az új Be. elsajátításához és a bűnügyi nyomozáshoz.

Az előrendelés ​​– a szokásos módon – e-mailben és levélben (postai úton) ​​lehetséges. Az 1000,- forintos kedvezményes fogyasztói ár (plusz postaköltség: egy példánynál 385,- forint, kettő vagy három példánynál 660,- forint, négy példánytól 1530,- forint) – függetlenül az idő közbeni megjelenéstől – a 2018. május 31-ig megrendelt könyvekre érvényes. Ezt követően a kiadvány bruttó 1200,- forintba kerül. A kérdéses összeget a K&H Banknál vezetett 10400157–82505648–50561014 folyószámlára szíveskedjenek utalni. Budapesten (kőbányai és pestújhelyi átadóponton) van mód a személyes átvételre is. Ez utóbbi esetben postaköltség nincs, és készpénzzel is lehet fizetni. Számlaképes vagyok.​

​Jelzem, hogy a Btk. többszörösen permutált címmutatója még kapható...

Jó szívvel és tisztelettel ajánlom ezt a könyvecskét minden jogalkalmazónak (különösen a bűnügyi munkát végző rendőröknek és a vámnyomozóknak), valamint a rendészeti tanintézetek hallgatóinak és pályakezdőknek.Fadgyas György ny.r.alezredes [ 2016-02-13 15:11 ]

Egy csalás ügyben kérném véleményüket ha lehetséges, ugyan is
a nyomozás nem foglalkozott a tévedésbe ejtés, tévedésben tartás részével hanem valamilyen kölcsön emlegetésével kapcsolatban a megszüntetőú határozatban csak arra hivastkoznak, hogy ezt nem lehetett bizonyitani. A csalásra vonatkozóan egy szót sem ejtettek.KGyul@ [ 2014-09-09 14:30 ]

Tisztelt Látogatók!

Megjelent az EGY LÉPÉS ELŐRE, KÉT LÉPÉS HÁTRA – avagy az olimpiai érem csereszabatos-e a doktori (PhD) fokozattal.

Az írást a baloldali menü legutolsó fülére kattintva olvashatjátok, illetve letölthetitek. Előre is köszönöm megtisztelő figyelmeteket! :)

Üdvözlettel: [KGyul@]KGyul@ [ 2014-09-09 14:25 ]

Jóskám!

Június 29-től augusztus 24-ig nem voltam itthon.

Az Obsitos Detektívek Egyesületével kapcsolatosan: megalakult az ODE-klub. Minden hónap utolsó csütörtökén (legközelebb szeptember 25-én) 15:00 órától összejövünk a BKV Előre SC 1087 Budapest, Sport utca 2. szám alatti objektumának éttermében.

Gyere el!

Üdvözlettel: [KGyul@]Nagy József [ 2014-07-13 18:22 ]

Rég nem látott barátom!

Annak ellenére, hogy emlékezetedből is töröltél és nem kívánod látni rusnya képemet, mi van veled? Obsitosban leltem neved feltűnni, tansegédség, és egyébként?

hódolattal
n.j.KGyul@ [ 2014-06-16 23:26 ]

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

MEGJELENT AZ OBSITOS DETEKTÍVEK LAPJÁNAK 2014. ÉVI 1-2. SZÁMA

Örömmel jelenthetem, hogy megjelent az OBSITOS DETEKTÍVEK LAPJÁNAK 2014. évi 1-2. száma. A lapot az Obsitos Detektívek Egyesülete mint közhasznú szervezet, 2013. januárjában alapította.

Felelős kiadó: Dr. Kovács Lajos (az Egyesület elnöke)

Szerkesztőbizottság tagjai:
- Dr. Kovács Gyula (elnök-főszerkesztő)
- Albert Bálintné (tag) és Fehér Gábor Miklós (tag)

Olvasószerkesztők:
- Keglovicsné Mester Györgyi és Őri-Kiss Gyöngyi

A tartalomból

Dr. Kovács Gyula
Elmúlt egy év
Dr. Kovács Gyula
Jogalkotói lelemények I.
Horváth István
A betöréses lopás jellemzői
Dr. Kovács Lajos
Az emberölések utólagos felderítésének helyzete és tapasztalatai Magyarországon
Dr. Kovács Gyula-Őri-Kiss Gyöngyi
Beszámoló egy konferenciáról
Rapcsák István-Antal László
Lakásban elkövetett rablás felderítése
Dr. Kovács Gyula-Dr. Kovács Lajos
Beszámoló az Obsitos Detektívek Egyesületének 2014. évi közgyűléséről
Mester Györgyi
Kettecskén (bűnügyi novella)
Dr. Fülöp Valter
Leltár (vers)

A lapszám a következő linkre kattintva olvasható, illetve PDF formátumban letölthető:http://5mp.eu/fajlok2/obsitosdetektivek/obsitos_detektivek_lapja_(2014._evi_1_2._szam)_www.5mp.eu_.pdf Az előző lapszám itt olvasható: http://5mp.eu/web.php?a=obsitosdetektivek&o=2WgptFJP00 A megtisztelő figyelmet és a kommüniké megosztását köszönöm!

Tisztelettel:
Dr. Kovács Gyula
főszerkesztő
KGyul@ [ 2014-05-16 13:40 ]

PUBLIKÁCIÓRA FELHÍVÁS (Obsitos Detektívek Lapja)

Az Obsitos Detektívek Egyesülete Közhasznú Szervezet által alapított Obsitos Detektívek Lapja kulturális és szakmai folyóirat Szerkesztőbizottsága 2014. június 15-ig várja a lap összevont, 2014. évi 1–2. számába közlésre szánt cikkeket, tanulmányokat.

Lapzártáig olyan kéziratokat várunk közlésre, amelyek egyfelől a büntetőjoggal és a kriminalisztikával (ezen belül különösen a bűnüldözéssel) foglalkoznak, másfelől pedig betekintést engednek a korábbi bűnügyek nyomozásának a tapasztalataiba. Szívesen vesszük azokat az írásokat is, amelyek e folyóirat vagy bármely más szakmai lap cikkeivel kapcsolatos észrevételeket és javaslatokat tartalmazzák. Azoknak az anyagoknak a közlésétől sem zárkózunk el, amelyek az egyesületi élettel összefüggő szabadidős, kulturális és sporttevékenységet mutatják be.

A szakmai jellegű írásoknak tükrözniük kell a hazai és a külföldi szakirodalom ismeretét, épp ezért a művekhez forrás- és irodalomjegyzéket kérünk csatolni. A szerzők álláspontját lapunk torzításmentesen közli, de az írásokban megjelenő megállapítások és következtetések nem feltétlenül azonosak a Szerkesztőbizottság véleményével, ezért az írás tartalmáért teljes mértékben a szerző felel.

A Word formátumban (A4 méret, Times New Roman betűtípus és 12 betűpont vagy 165x235 méret, Verdana betűtípus és 9 betűpont), egyes sortávval készített kéziratokhoz mellékelni kell a szerző nevét, rendfokozatát, szolgálati helyét és beosztását (ha van ilyen), telefonszámát, e-mail címét, valamint lakcímét (levelezési címét). A Szerkesztőbizottság – az érdemi mondanivaló érintetlenül hagyása mellett – fenntartja a jogot a mű után közlésére, a kéziratok kommentálására, korrigálására, stilizálására és tipografizálására.

Az Obsitos Detektívek Lapja a következő állandó rovatokat tartalmazza:
 Jogszabályváltozások
 Szakcikkek, tanulmányok
 Múltidéző – Régi bűnügyek nyomozásának tapasztalatai
 Ez történt velünk – Egyesületünk életéből
 Egyebek – Kultúra, művészetek, szabadidő és sport

A kéziratokat a kgyula1101@gmail.com e-mail címre várjuk. Honoráriumot nem áll módunkban fizetni. A lap papíralapon történő megjelenéséhez támogatókat keresünk. Előre is köszöntjük a segítséget!

Budapest, 2014. május 16.

Tisztelettel:
Dr. Kovács Gyula sk.
a Szerkesztő Bizottság elnöke
főszerkesztő

KGyul@ [ 2014-05-13 18:16 ]

PUBLIKÁCIÓRA FELHÍVÁS!

A Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete Közhasznú Szervezet által alapított Magyar Bűnüldöző időszaki lap Szerkesztőbizottsága 2014. június 15-éig várja a lap 2014. évi 1–2. számába közlésre szánt cikkeket, tanulmányokat.

A lap olyan írásokat közöl, melyek a bűnüldözési szakterület problémáival, a szakterületet befolyásoló jogalkotási kérdésekkel foglalkoznak, és a társadalmi devianciákat, a bűnüldözés problémakörét kriminalisztikai, kriminológiai, kriminálszociológiai, büntetőjogi és rendészeti szempontból elemzik, értékelik. A szerzők szakmai véleményét a lap hűen közli, azok tartalmáért teljes mértékben a szerző felel, ezért a közölt tanulmányokban megjelenő vélemények és következtetések nem feltétlenül azonosak a lapalapító véleményével. A szerkesztőség – az érdemi mondanivaló érintetlenül hagyása mellett – fenntartja a jogot a kéziratok stilizálására, korrigálására és tipografizálására. A szerkesztőségnek nem áll módjában a kéziratokat megőrizni, és visszaküldeni. A szerkesztőség másodközlést alapvetően nem vállal.

A kéziratokat Word formátumban, lehetőleg JIS B5 méretben, Arial betűtípussal és tízes betűméretben, egyes sorközzel várjuk a szerkesztőségbe a kgyula1101@gmail.com vagy a magyar.bunuldozo@gmail.com e-mail címekre. Honoráriumot nem áll módunkban fizetni.

A lap nyomtatott formátumban történő megjelentetéséhez támogatókat keresünk. Kérlek, osszátok meg a kommünikét! Előre is köszönjük a segítséget!

Budapest, 2014. május 13.

Tisztelettel:

Dr. Kovács Gyula
főszerkesztőKGyula [ 2014-01-09 23:38 ]

Kedveseim!

Gondolom, nem lepődtök meg azon, hogy az újév küszöbét szinte alig-alig átlépve, már előrukkolok egy kis szösszenettel, amelynek címe: Jogalkotói lelemények I. Az írást egyelőre a honlapomon olvashatjátok és le is tölthetitek: http://5mp.eu/fajlok2/kgyula/jogalkotoi_lelemenyek_i_www.5mp.eu_.pdf

Kedvcsinálónak néhány bekezdés a munkámból.

Mindenkit ölelek: [KGyul@]
______________________________

JOGALKOTÓI LELEMÉNYEK I.
A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 2013. évi módosításai

BEVEZETÉS HELYETT

Szögezzük le (én leszögezem): jogalkotóink a tavalyi évben igencsak kitettek magukért. Szinte hihetetlen, de az Országgyűlés 2013-ban mindösszesen kétszázötvenkettő (igen, annyi) törvényt alkotott. Némelyikük, például az évben a legutolsó, az egyes törvényeknek az új Polgári Törvénykönyv hatálybalépésével összefüggő módosításáról szóló 2013. évi CCLII. törvény, százhetvenkettő oldalon, százkilencven törvényt módosított. Nem mellesleg az inkriminált közlöny négyszáztizennégy oldalra rúg. Ez ám a teljesítmény!
______________________________

Jelzem, hogy a 2013-ban alkotott jogszabályhalmaz és közjogi szervezetszabályozó eszköz százhuszonöt közlönyben és hatvankét Hivatalos Értesítőben, mindösszesen száztizenegyezer-hétszázhárom oldalon jelent meg. Avatatlan szemlélődő akár gratulálhatna is e teljesítményhez, csakhogy a jogalkotás eredményességét nem kilóra (mennyiségre) mérik.
______________________________

Nos, ennek az ultima ratio elvét rendesen felrúgó, rohamléptékű, eszement jogalkotási láznak ékes példája, vagy inkább (mellék)terméke, valamint a nem kellőképpen előkészített törvényalkotó munkának a csimborasszója az, amit a rendszerváltoztatást követően, de különösen az utóbbi években a jogalkotás terén tapasztalhatunk.

Hazai jogalkotásunk számtalan sebből vérzik! Írásomban az általam olyannyira sokszor és sok helyütt ostorozott kodifikációs dömpingre szeretném ismét felhívni a kedves olvasó figyelmét!KGyul@ [ 2014-01-07 13:41 ]

Nagyon szívesen, kedves Gyurka!

Az ünnepi jókívánságokat köszönöm. Viszont kívánok Önnek, családjának és szeretteinek sikerekben gazdag, eredményes újesztendőt.

Üdvözlettel: [KGyul@]Gyurka [ 2013-12-26 22:47 ]

Nagyon köszönöm a választ.


Kellemes ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok.KGyul@ [ 2013-12-22 09:04 ]

Kedves Gyurka!

Elnézést kérek a késői válaszért, de eléggé el nem ítélhető módon, ritkán látogatom a saját honlapomat.

A büntetőügy lényeges körülményei... A lényeges körülmények mindig attól függnek, hogy milyen bűncselekmény gyanúja miatt folyik a nyomozás.

Ha büntető anyagi jogi oldalról nézzük a kérdést, akkor a bűncselekmény tényállási elemei a lényeges körülmények. Úgyis mondhatnánk, hogy a tényállási elemek képezik a bizonyítás tárgyát, tehát a tanú kihallgatásakor az előadó által feltett kérdéseknek is ezekre kell alapvetően irányulniuk. A tényállási elemek az elkövetési tárgy (dolog vagy passzív alany), az elkövetési magatartás (tevés vagy mulasztás, illetve mindkettő), az eredmény, a szituációs ismérvek (az elkövetés helye, ideje, módja és eszköze), az alany (általános vagy speciális), a bűnösség (szándékos vagy gondatlan elkövetés), végül a célzat és a motívum.

Ha kriminalisztikai aspektusból közelítjük meg a problémát, akkor a kriminalisztikai alap- és az esetlegesen felmerülő kiegészítő kérdésekre kell választ keresnünk. A kriminalisztikai alapkérdések: hol, mikor, mivel, hogyan, miért, mi történt, illetve ki kivel követte el, tovább az adott bűncselekmény részét képezi-e egy sorozatnak.

A kiegészítő kérdés lehet pl. lopás esetében a mit vitt el? Ebből persze újabb kérdések fakadnak: hol és kinek értékesítette a zsákmányt, és sorolhatnám.

Dióhéjban ennyi.

Üdvözlettel: [KGyul@]KGyul@ [ 2013-12-22 08:51 ]

Kedveseim!

Örömmel jelenthetem, hogy napvilágot látott a Magyar Bűnüldöző 2013. évi 3-4. online száma. A tartalomból:
- Dr. Kovács Gyula: Szeretni egy egész életen át kell
- Hóbor Zsolt: Beszámoló a Dobos János Emléknapról, valamint a Dr. Dobos János-díj, illetve Emlékérem átadásáról
- Hóbor Zsolt: Keserű búcsú egy nagyszerű embertől - Dr. Lontainé Dr. Santora Zsófia emlékére
- Szigetiné Dr. Juhász Orsolya: A magánvádas büntetőeljárás során a törvényes vád fogalma, annak értelmezése, gyakorlati megítélése
- Galántai Réka: Szenzáció vagy valóság?
- Dr. Kovács Gyula: Az emberiesség elleni bűncselekmények vázlata (Btk. XIII. Fejezet)
- Mester Györgyi: Fekete szilveszter (bűnügyi novella)
- Őri-Kiss Gyöngyi: Kovács Gyula-Nagy József: A kriminálmetodika elméleti és gyakorlati kérdései (egyetemi jegyzet - nem szokványos recenzió)

A lapot itt megtekinthetitek, illetve innen letölthetitek:http://www.bunuldozok.hu/Data/Sites/1/online-magyar-bűnüldöző-2013-évi-3-4-szám.pdf Jelzem, hogy nyomtatott formában január első dekádjában fog megjelenni a lap.

A lapban főszerkesztői gondolatok címszó alatt írt cikkem nektek szól. Ezzel az írással kívánok mindenkinek boldog karácsonyt.

Ölellek benneteket: [KGyul@]ddddd [ 2013-12-21 17:35 ]

Like az oldalt ha tetszik!: https://www.facebook.com/pages/Hepi-Farm-lovasklub/551250904961271
Gyurka [ 2013-11-27 11:09 ]

Tisztelt KGyul@!

Arra szeretnék választ kapni öntöl, hogy egy büntető ügynek mik a lényeges körülményei? Ez a kérdés a tanú vallomás alapján jutott eszembe illetve a hamis tanuzás törvényi tényállását olvasva.

Tehát az a kérdésem, hogy mik a lényeges körülmények?Tételesen meg lehet-e határozni illetve van-e erre jogszabály ahol ezek a körülmények meg vannak határozva.


Várom megisztelő válaszát előre is megköszönve:

GyurkaKGyul@ [ 2013-10-24 13:57 ]

Kedveseim!

A Nemzeti Közszolgálati és Tankönyvkiadó Zrt. gondozásában megjelent A kriminálmetodika elméleti és gyakorlati kérdései című egyetemi jegyzet. Szerzők: dr. Nagy József (2 ív) és szerény személyem (9 ív). A jegyzetet lektorálta: Bócz Endre.

A jegyzet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Kar (RTK) Jegyzetboltjában kapható: 1121 Budapest, Farkasvölgyi út 12. V. épület, földszint.KGyul@ [ 2013-09-01 12:49 ]

"Persze, néhány évszázad távlatából lehet pozitívumként megélni azt, ha valaki jogellenesen kerül trónra (az ősi jogfelfogás, a szeniorátus elve alapján a hatalom Koppányt illette meg), idegen csapatokat hív be az országba (hiszen Vajk katonai potenciálja önmagában vajmi kevés lett volna akár egyetlen vezér legyőzéséhez is), és a saját népe vérét ontja (óvatos becslések szerint a magyarság 15–20 százalékát irtotta ki)."

Kedveseim! István vagy Koppány? címmel megjelent a Hatályon kívül internetes portál Pro(vo)kátor rovatában egy írásom. A cikk az augusztus 20-i Facebook bejegyzésem átdolgozott változata. Itt olvashatjátok: http://www.hatalyonkivul.hu/istvan-vagy-koppany

További szép, kora őszi vasárnapot kívánok mindenkinek!Fadgyas György ny.r.alezredes [ 2013-07-24 13:01 ]

Egy bűnügyben szeretnék konzultálni Önnel. Szíveskedjék megadni e-mail cimét.Fadgyas György ny.r.alezredes [ 2013-07-20 08:59 ]

Tisztelt dr.Kovács Gyula!

Egy törvénysértő és szakszerűtlen 5-10 év szabadságvesztéssel büntethető csalás ügyében szeretnék véleményt kapni amelyben az ügy nyomozása megszüntetésre került, és a két társtettes mentesült az igazságszolgáltatás felelősségre vonása alól. A nyomozás teljes anyaga is rendelkezésre áll. Kérem szíveskedjék közölni ki vállalna ilyen dolgot.
Tisztelettel

Fadgyas György
ny.r.alezredes

7370 Sásd
Kossuth u.14/A 2/12KGyul@ [ 2013-07-14 14:45 ]

MEGJELENT A MAGYAR BŰNÜLDÖZŐ 2013. ÉVI 1-2. SZÁMA

Kedveseim!

Örömmel jelenthetem, hogy megjelent a Magyar Bűnüldöző 2013. évi 1-2. száma.

A tartalomból:
- Dr. Kovács Gyula: Az új Btk. hatálybalépésének küszöbén
- Hóbor Zsolt: Az új Büntető Törvénykönyv bemutatása című rendezvénysorozatról
- Dr. Kovács Gyula: In memoriam Szőnyi Gusztáv – Rendhagyó nekrológ egy rendkívüli barátról
- Dr. Bérces Viktor PhD: A kirendelt védő intézményének szabályozásával kapcsolatos javaslatok és etikai kérdések
- Bicsérdi Adrienn: A döntő tanúvallomás kettős szerepe a Móri ügy kapcsán
- Dr. Virányi Gergely: A bűnügyi tisztképzés a bűnmegelőzés szolgálatában

A lapszám a következő linkre kattintva olvasható, illetve PDF formátumban letölthető:http://www.bunuldozok.hu/Data/Sites/1/bunuldozo_13_1-2_sz.pdf

További szép vasárnapot kívánok mindenkinek!

Tisztelettel:
Dr. Kovács Gyula főszerkesztőKGyul@ [ 2013-06-16 12:31 ]

"Nem mellesleg a fentiek egyenes következményeképpen a rendszerváltoztatás óta felnőtt egy nemzedék, amelynek nincs munkaélménye, csak azt látta és látja, hogy szülei soha nem dolgoztak, aztán mégis megélnek valahogy"...

Kedveseim!

Szép új világ címmel megjelent a Hatályon kívül internetes portál Pro(vo)kátor rovatában egy írásom. Íme: http://www.hatalyonkivul.hu/szep-uj-vilag Megtiszteltek, ha elolvassátok. Előre is köszönöm.
Engedjétek meg továbbá, hogy ismételten felhívjam a figyelmeteket a 23. heti Rögtönítélőre is: http://www.hatalyonkivul.hu/rogtonitelo-23-het-2
étvégét kívánok mindenkinek!

Üdvözlettel: KGyul@KGyul@ [ 2013-06-13 06:44 ]

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Megjelent a magyar jogásztársadalom kötetlen hír- és társasági magazinjának, a Hatályon kívül elnevezésű internetes portálnak 23. heti Rögtönítélő rovata. A sajátos kommentárokat itt olvashatjátok: http://www.hatalyonkivul.hu/rogtonitelo-23-het-2

Jómagam a következő cikkekhez fűztem észrevételeket:
1. Jön az ötödik alkotmánymódosítás
2. Elítélték az Aquaworld uszodamestereit

A korábbi rögtön-ítéletek itt találhatók:
http://www.hatalyonkivul.hu/category/rogtonitelo-sajatos-kommentarok

Az írásokhoz bárki észrevételeket fűzhet. Köszönöm a megtisztelő figyelmet. További szép napot kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@KGyul@ [ 2013-06-10 21:30 ]

Sziasztok!

Szerkesztésemben és kiadásomban megjelent az új Btk., a 2013. július 1-től hatályba lépő 2012. évi C. törvény többszörösen permutált címmutatója. Fogyasztói ára 390,- (igen, háromszázkilencven) forint, plusz postaköltség. (Lényegében egy korsó sör ára.) Budapesten lehetőség van a személyes átvételre is.

A címmutatót célszerű a kgyula1101@gmail.com e-mail címen megrendelni, de nem zárkózom el a telefonon történő megrendelésektől sem (+36306502130). Aki hagyományos levélben szeretne megkeresni, az a 1475 Budapest, Postafiók: 345. címre írjon.

Fizetni a személyes átvétel kivételével banki átutalással kell a K&H Banknál vezetett 10400157-82505648-50561014 számú folyószámlára. Számlaképes vagyok! Előre is köszönöm a rendeléseket. Kérlek, hogy osszátok meg ezt a kis kommünikét. Ezt is köszönöm.
KGyul@ [ 2013-05-29 22:28 ]

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Megjelent a magyar jogásztársadalom kötetlen hír- és társasági magazinjának, a Hatályon kívül elnevezésű internetes portálnak 21. heti Rögtönítélő rovata. A sajátos kommentárokat itt olvashatjátok: http://www.hatalyonkivul.hu/rogtonitelo-21-het

Jómagam a következő cikkekhez fűztem észrevételeket:
1. Bundabotrány: 45-en a vádlottak padján
2. Július elején kezdődik a Costra Concordia kapitányának pere
3. Kommunista titkos ügynök volt a Hedvig-ügyet is vizsgáló ügyész
4. Nem titkolhatják az állami cégek, kiket támogatnak
5. Pert nyertek a bank ellen
6. Romagyilkosságok: életfogytiglant kért az ügyész
7. Vallomást tett a gyilkossággal vádolt ügyvéd

A korábbi rögtön-ítéletek itt találhatók:
http://www.hatalyonkivul.hu/category/rogtonitelo-sajatos-kommentarok

Az írásokhoz bárki észrevételeket fűzhet. Köszönöm a megtisztelő figyelmet. További szép estét kívánok!
KGyul@ [ 2013-04-24 13:08 ]

2013. április 24.

Ma György, pontosabban Sárkányölő Szent György napja van. Erre tekintettel, nem csak György utónevű barátaimat és ismerőseimet köszöntöm szeretettel, hanem azokat a munkatársaimat is, akik a Rendőrségnél dolgoznak, illetve dolgoztak.

Tiszta szívből köszöntöm a már nyugállományba vonult kollégáimat, nemkülönben azokat a szolgálati járadékosokat is, akikkel oly méltatlanul bánt el az az ország (mit ne mondjak, Haza), amelyet évtizedeken keresztül fegyverrel szolgáltak. (Lelkük rajta azoknak a hatalom körül kuncsorgó, tányérváltó, magas beosztású főtiszteknek és tábornokoknak, akik ehhez asszisztáltak - rájuk a köszöntőm nem vonatkozik.)

Sárkányölő Szent György vigyázza minden lépéseteket!
KGyul@ [ 2013-04-22 21:01 ]

Tisztelt Látogatók! (2013. április 22.)

Örömmel jelenthetem, hogy a Rögtönítélő már olvasható a Tudományos Újságírók (TÚK) klubja honlapján: www.tuk.hu (jobboldalon, a Hírek alatt a hatodik link). Köszönet érte Dürr János elnöknek és Trupka Zoltán elnökségi tagnak, aki egyben a honlap kezelője is. Még annyi a dolgom, hogy a link elé a RÖGTÖNÍTÉLŐ - Sajátos kommentárok címet beírassam. (Legyen rend.)

A linkre kattintva a 16. heti rögtön-ítéleteket olvashatják! Kattintsanak az oldal baloldalán, a lap alján lévő linkre!

Nem mellesleg, ma a Csillák, a Noémik (valamint a Kelemenek és Noék) ünneplik a névnapjukat. Szívből, szeretettel köszöntöm Őket!

További szép napot és kellemes hetet kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@Kgyul@ [ 2013-04-10 11:50 ]

Tisztelt Látogatók!

Megjelent a Hatályon kívül internetes portál (a magyar jogásztársadalom kötetlen hír- és társasági magazinja) Rögtönítélő rovatának 14. része. A sajátos kommentárokat itt olvashatjátok: http://www.hatalyonkivul.hu/rogtonitelo-14-het

Jómagam a következő cikkeket kommentáltam:
1. Szexuális zaklatás a tátikán keresztül?
2. Több választókörzetben megsemmisítette a bíróság a japán választások eredményét
3. Az ügyvédek helyzete is nehéz lehet

A korábbi rögtön-ítéleteket pedig itt találhatjátok meg:

http://www.hatalyonkivul.hu/category/rogtonitelo-sajatos-kommentarok

Megtiszteltek azzal, ha írásaimat figyelemre méltatjátok (akár kommentálhatjátok is azokat). További szép napot és kellemes hetet kívánok mindenkinek!

Üdvözlettel: KGyul@KGyul@ [ 2013-03-19 16:46 ]

Kedves Mária!

Várom az e-mail címet!

KGyul@KGyul@ [ 2013-03-19 16:43 ]


Kedveseim!

Megjelent a Hatályon kívül internetes portál (a magyar jogásztársadalom kötetlen hír- és társasági magazinja) Rögtönítélő rovatának 11. része. A sajátos kommentárokat itt olvashatjátok: http://www.hatalyonkivul.hu/rogtonitelo-11-het

Jómagam a következő cikkeket kommentáltam:
1. Az ügyészség újra támad
2. Vége a kilakoltatási moratóriumnak
3. Kérdéses bírói visszahelyezések

A korábbi rögtön-ítéleteket pedig itt találhatjátok meg:
http://www.hatalyonkivul.hu/category/rogtonitelo-sajatos-kommentarok

Megtiszteltek azzal, ha írásaimat figyelemre méltatjátok. (Hát, ha még el is olvassátok azokat…) További szép napot, kívánok mindenkinek!Mária [ 2013-02-21 10:39 ]

Tisztelt Tanár Úr!
A 2011-10-18 00:23-án adott válaszára fentebb küldöm az email címemet. Azt hittem, hogy idővel felejthető egy dolog, de amikor az ember ártatlan, akkor ez soha nem fog sikerülni.KGyul@ [ 2013-02-11 10:28 ]

Kedveseim!

Megjelent a 6. heti Rögtönítélő, ahol a Hatályon kívül internetes portál (a magyar jogásztársadalom kötetlen hír- és társasági magazinja) híreinek sajátos kommentárjait olvashatjátok: http://www.hatalyonkivul.hu/rogtonitelo-6-het

Megtiszteltek azzal, ha az írásokat figyelemre méltatjátok (különösen, ha el is olvassátok azokat). További szép napot és kellemes hetet kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@KGyul@ [ 2013-02-02 16:31 ]

Más: megjelent a Népszabadság 2013. január 30-i számában egy írásom, valamint a Hatályon kívül internetes magazinban második hete jelennek meg az úgynevezett rögtön-ítéleteim.
Kedves látogatók!

Megtiszteltetésnek veszem, ha elolvassák az alábbi írásaimat. Íme a linkek:
http://www.hatalyonkivul.hu/rogtonitelo-4-het
http://www.hatalyonkivul.hu/rogtonitelo-5-het
http://www.hatalyonkivul.hu/gondolatok-a-csaladon-beluli-eroszak-buntetendo-nyilvanitasahoz [ez egy szakcikk, ami a Pro(vo)kátor rovatban jelent meg]
http://nol.hu/velemeny/20130130-a_buntetoeljaras_hit_kerdese_is

További szép napot és kellemes hétvégét kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@KGyul@ [ 2012-12-22 13:15 ]

Kedves Antal (hú, ez nagyon komolyan hangzik)!

Köszönöm az elismerést és a biztató szavakat.

A lap nyomtatott formában történő megjelenése csupáncsak pénzkérdés. Az pedig sajnos nincs. Hogy miért nincs? Ne kérdezd, hosszú lenne a válasz és jó (vagy rossz) szokásomhoz híven nem kevés embert sértenék meg vele. Szóval, nem akarom ezzel elrontani az elektronikus formában történő megjelenés felett érzett örömünket, meg így karácsony tájékán egyébként sem ildomos...

Még egyszer köszönöm a jókívánságokat. Viszont kívánok neked, családodnak és szeretteidnek boldog karácsonyt és sikerekben gazdag, eredményes újesztendőt.

Az utódodhoz pedig külön gratulálok!

Ölellek: KGyul@KGyul@ [ 2012-12-22 13:06 ]

Kedveseim!

A Magyar Bűnüldöző 2012/1-4. összevont (karácsonyi) száma immár az Egyesület honlapján is olvasható, illetve onnan letölthető, innen: http://www.bunuldozok.hu/home.aspx vagy innen: http://www.bunuldozok.hu/Data/Sites/1/m_bunuld_12_1-4.pdf :)

Olvasgassátok!Sütő Antal [ 2012-12-21 15:19 ]

Kedves Gyula!

Figyelemmel kísérem a munkálkodásod, s remélem egyszer nem csak a honlapodon olvashatjuk ez a valóban nem csak tudományos, hanem szakmailag is tartalmas folyóiratot!

A szerkesztéséhez pedig kitarást, jó erőt és egészséget kívánok!

Ahogy olvasom az utódomra is számíthatsz a jövőben, mert a karácsonyi számban már benne van.

A közelgő ünnepekre való tekintetttel, engedd meg, hogy az újság szerkesztő gárdájának és Családjának, az élén Veled, nagyon Kellemes, Békés Karácsonyi Ünnepeket és egy jobb, boldogabb, eredményekben gazdagabb Új Esztendőt kívánjak!

Baráti és kollegáris üdvözlettel:
Sütő AntalKGyul@ [ 2012-12-21 10:57 ]

MEGJELENT A MAGYAR BŰNÜLDÖZŐ LEGÚJABB SZÁMA!

A Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete Közhasznú Szervezet által alapított tudományos-szakmai folyóirat, a Magyar Bűnüldöző 2012/1-4. összevont (karácsonyi) számát olvashatjátok - egyelőre - a honlapomon.

A tartalomból:

Dr. Kovács Gyula
Mert kell egy csapat! - főszerkesztői gondolatok

Dr. Kovács Gyula
A Rendőrség és a kisebbségi csoportok kapcsolata - beszámoló egy konferenciáról

Cseh Eszter
Meg nem hallott segélykiáltások - Az erőszakot szenvedett nők helyzete Angliában és Magyarországon (tanulmány)

Dr. Csillei Béla
Melyik utat válasszam? (előadás szerkesztett változata)

Hóbor Zsolt
A büntetőeljárás gyorsításának lehetőségei gyakorlati szemmel (tanulmány)

Dr. Kovács Gyula
Az élet, a testi épség és az egészség elleni bűncselekmények (tanulmány)

Sütő Csaba
A betöréses lopás nyomozása napjainkban, avagy a támadóbb jellegű betöréses lopás elleni tematika (tanulmány)

Szőnyi Gusztáv
Gyermekpornográfia az interneten

A lapszámot a következő a baloldali menü Magyar Bűnüldöző oldalára, majd az oldalon ugyancsak a baloldali, lapalji linkre kattintva olvashatjátok, illetve letölthetitek.

Minden kedves Olvasónknak boldog karácsonyt és sikerekben gazdag, eredményes újesztendőt kíván a Szerkesztőség nevében dr. Kovács Gyula főszerkesztő!KGyul@ [ 2012-09-28 18:52 ]

Tisztelt Tagtársak, Hölgyeim és Uraim!

Örömmel jelenthetem, hogy a Dr. Dobos János-díj Eseti Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) a 2012. évi Dr. Dobos János-díjat Gáti Zoltán ny. r. alezredesnek, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság jelöltjének adományozta.

Gáti Zoltán ny. r. alezredest harminckét év hivatásos szolgálat után - a nyugdíjkorhatár elérése miatt - helyezték nyugállományba. A díjazott elejétől-végéig a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság alkalmazásában állt. Legutóbbi beosztása a megyei rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya volt, ahol osztályvezetőként tevékenykedett.

Gáti r. alezredes úr eleddig húsz alkalommal részesült különböző elismerésben, kettő esetben pedig miniszteri kitüntetéssel jutalmazták szolgálatát. Nyugállományba helyezésekor a belügyminiszter dísztőr emléktárggyal ajándékozta meg.

A díjazott, nyugdíjasként a mai napig aktív: nevéhez fűződik a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Koncepció elkészítése, valamint rendszeresen részt vesz a megyei személy- és vagyonőri tanfolyamok szervezésében, illetve az oktatásban.

A Dr. Dobos János emléknappal egybekötött díjátadó ünnepség a mai napon (2012. szeptember 28.) 11:00 órától vette kezdetét. A rendezvény helyszíne az Újpesti Polgár Centrum Tükör terme volt.

Gáti Zoltán ny. r. alezredesnek a Bizottság nevében is szívből gratulálok. Kívánok neki további szakmai sikereket, magánéletében boldogságot és erőt, egészséget!

Dr. Kovács Gyula
a Bizottság elnökeKGyul@ [ 2012-07-14 16:10 ]

Sziasztok!

A Magyar Közlöny 2012/92. számában (július 13.) megjelent a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény (új Btk.). Az új Btk. 2013. július 1-től hatályos.

A közlönyt innen letölthetitek: http://www.magyarkozlony.hu/ :).

További szép napot és kellemes hétvégét kívánok mindenkinek, egyben szívélyes üdvözletemet küldöm Hévízről (június 30-tól rostokolok a városban, ahol - egyebek mellett - megkísérelnek összedrótozni).KGyul@ [ 2011-12-16 18:00 ]

Köszönöm, kedves Tibor bátyám!

Hétfőn küldöm a könyvet.

Üdvözlettel: KGyul@Bárdy Tibor [ 2011-12-15 14:38 ]

21oo. Gödöllő .Paál László köz l.KGyul@ [ 2011-12-07 10:42 ]

Szia, kedves Gabi!

Így igaz: semmi bajom, hacsak nem számítjuk a bajok közé azt, hogy 2011. január 1-től elveszítem (pontosabban fogalmazva: kénytelen leszek elveszíteni) főiskolai oktatói állásomat. Emellett nem dolgozhatom a közszférában, és a versenyszférában is korlátozva lesz a jövedelemszerzésem, éves szinten a minimálbér tizennyolcszorosára, ami amúgy a korábbi nyugdíjam helyett kapott jövedelempótló járadékkal összevontan adózik. (Egyetlen reményem csupán, hogy a szerzői joghoz kapcsolódó jövedelem külön elbírálás alá esik - még).

Ja és ha már itt tartunk: a leánykori nevén szolgálati nyugdíjamat is megsarcolják (-16%, illetve bizonyos összeghatár fölött néhány százalékkal több), és a nyugdíjas státusz megvonásával egyéb kedvezményhegyeket veszítek el. Na, erre lehet mondani, hogy hét csapás...

És mindez a 386 alapból hülye kétharmadának elmeháborodott döntése értelmében, akik Istent játszanak azért, mert az ország egy bizonyos (és korántsem meghatározó hányada) kezébe adta a sorsát (gondolom, jelentős részük ezt mostanság már alaposan megbánta).

És ez csak a jéghegy csúcsa! Én mindenesetre mosolygok és azt kiáltom: hajrá (fasiszta) Magyarország! Hajrá, csak így tovább! Idővel kiírjuk magunkat a történelemből (nagy megkönnyebbülés lesz ez a világnak).

Még egyszer köszönöm az aggódást. Egyben jelzem, hogy hosszú unszolás után regisztráltam a Facebook közösségi portálon. Ezen a linken elérhetsz: http://www.facebook.com/KGyula1101 .

Szeretettel ölellek: KGyul@Rényiné Fehér Gabriella [ 2011-12-06 23:10 ]

Nagyon örülök, hogy nincs semmi bajod. Ez a lényeg.
Vigyázz magadra.
Szeretettel ölel
GabiKGyul@ [ 2011-11-30 08:21 ]

Kedves Tibor bátyám!

Mea maxima culpa! Ráadásul, a lakcímed is elkallódott. Kérlek, küldd el a kgyula1101@t-online.hu e-mail címre. Amúgy, mentségem lenne számtalan, de kit érdekel (a könyv meg attól még nem kerülne az asztalodra).

Postai utánvétellel? Ajándékot?

Ölel: KGyul@Bárdy Tibor nyá.r.ezredes [ 2011-11-27 16:20 ]

Gyula ! Igértél nekem egy könyvet.Postán utánvéttel is megküldheted.VasárnapKGyula [ 2011-10-18 00:23 ]

Kedves Mária!

Elnézést kérek a késői válaszért, de - eléggé el nem ítélhető módon - mostanság ritkán látogatom a saját honlapomat (is).

Szóval, ha jól értem, akkor valakit tanúként idéznek, aztán, amikor az idézésre történő megjelenési kötelezettségének eleget tesz, akkor közli vele a hatóság, hogy (inkább) gyanúsítottként fogják kihallgatni...

Nos az első bökkenő, hogy ez így ebben a formában nem igazán szabályos. Ugyanis, ha gyanúsítottként óhajtja a nyomozó hatóság kihallgatni, akkor gyanúsítottként kell idézni, különös tekintettel arra, hogy az ehhez kapcsolódó jogai már az idézés kézbesítésétől megilletik, pontosabban megilletnék.

A kérdés másik részét nem értem. Milyen "nyomozó által felolvasott anyagról" van szó? Mert amennyiben kihallgatták, akkor az arról készült jegyzőkönyvről kaphat másolatot. Ezt a kérdést pontosítani kellene.

Ha kapok egy e-mail címet, akkor részletesebben is kifejteném a témát.

Tisztelettel: KGyul@Mária [ 2011-10-09 21:51 ]

Tisztelt Tanár Úr!
A Honfoglaló játékban volt egy kérdés, amelyet nem tudtam megválaszolni, ezért beírtam a keresőbe a kifejezést, és az Ön oldalán találtam magam...
Szeretném megkérdezni, hogy ha valakit tanúnak hívnak be a rendőrségre, de a meghallgatás megkezdése előtt elmondja neki a nyomozó, hogy gyanúsítottként fogják kihallgatni, akkor kérhet-e a nyomozó által felolvasott anyagból másolatot a gyanúsított?
Előre köszönöm a válaszát!
Mária

KGyul@ [ 2011-09-21 21:27 ]

Kedves Péter!

Elküldöm, de majd csak holnap! Az sem baj, ha írsz egy sürgető (vagy emlékeztető) e-mailt a kgyula1101@t-online.hu címre.

További szép estét, aludj jól!

Üdvözlettel: KGyul@Málics Péter [ 2011-09-20 17:01 ]

Tisztelt tanár Úr!
Nagyon megköszönném, ha a büntetőeljárással kapcsolatos anyagot az e-mail címemre elküldené, és amint lesz közös e-mail címe a csoportnak, természetesen továbbítani fogom, hogy nekik is meglegyen.
Címem: malicspeter@freemail.hu
Előre is köszönöm.

Tisztelettel: Málics Péterspan [ 2011-09-14 11:17 ]

Kérem Önt, hogy segítsen a Dobos könyv megvásárlásában. Szeretnék egy saját példányt magaménak tudni.

Köszönettel:
Span

ui.: Esetleg futárposta segítségével megküldhető lenne és én utána azonnal fizetem a megadott számlaszámra. Mindez fordítva is lehet. A lényeg a könyv:-))kerekes Péter [ 2011-08-27 20:25 ]

Haladéktalanul módosítíni kell a 23-ast és el kell kezdeni a szakutánpótlást kinevelni. Kár, hogy nagyon sokan sok szakmai ismeretet elvittek nyugdujba, esetleg rossz helyre....KGyul@ [ 2011-07-11 15:26 ]

Köszönöm szépen a gratulációt, és elnézést kérek a késői válaszért!
Üdvözlettel: KGyul@Kerekes Péter ny. r. alezredes [ 2011-06-09 23:13 ]

Gratulálok! Ehhez már semmit sem lehet hozzátenni!KGyul@ [ 2011-05-31 00:48 ]

Örömmel jelenthetem, hogy a Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete (a továbbiakban: Egyesület) által alapított Dr. Dobos János-díj, az idén először kiosztásra került. A díjat a Dr. Dobos János-díj Eseti Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) Kálmán Jenő nyugállományú rendőrezredesnek, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság jelöltjének adományozta.

A Bizottság javaslatára - az Egyesület Közgyűlésének döntése alapján - az első díjátadó ünnepségen a díjat özvegy Dr. Dobos Jánosné is megkapta.

Az Egyesület elnöksége elismerő oklevéllel tüntette ki azokat, akik munkájukkal, felajánlásukkal valamilyen módon hozzájárultak a díj létrehozásához. Ilyen oklevelet kapott dr. Szabó László, Bárdy Tibor ny. r. ezredes és Farkas Ferenc szobrászművész, aki a plakettet tervezte.

A díjátadó ünnepségre 2011. május 27-én, a névadó 76. születésnapján, az Egyesület és a Rendőrtiszti Főiskola (RTF) által közösen szervezett tudományos konferenciával egybekötött ünnepségen került sor. A díjakat és az elismerő okleveleket Jakab György, az Egyesület elnöke, valamint dr. Kovács Gyula, az Egyesület tudományos titkára, a Bizottság elnöke adta át.

Az ünnepségen szakmai előadások és személyes visszaemlékezések, valamint hozzászólások is elhangzottak. Sorrendben:
- Juhász Zoltán ny. r. ezredes (RTF),
- Dr. Kovács Lajos ny. r. ezredes (RTF),
- Dr. Ibolya Tibor (Legfőbb Ügyészség),
- Dr. Kovács Gyula ny. r. alezredes (RTF),
- Dobos Erzsébet (özvegy dr. Dobos Jánosné képviseletében),
- Kálmán Jenő ny. r. ezredes,
- Dr. Szabó László,
- Bárdy Tibor ny. r. ezredes
- Dr. Virányi Gergely hőr. dandártábornok (RTF rektorhelyettes).

Az ünnepség kötetlen beszélgetéssel egybekötött fogadással zárult. A díjazottaknak és az elismerő oklevélben részesítetteknek itt is szívből gratulálok!kovács lajos [ 2011-02-28 21:28 ]

Adjon az Isten!
Nemsokára a kormány mindenkinek kiküld egy kérdőívet az új alkotmány véleményezésére. Ne töltsd ki, helyette ezt írd rá: A Szent Korona Tan alkotmányunk jogfolytonosságának visszaállítását követelem.(ne kérd, nem vagy koldus) A Magyarság fennmaradását csak ez biztosítja. Szent Koronára tett fogadalmam is erre kötelez. Isten áldását kérem minden jóakaratú Magyar emberreKGyul@ [ 2011-02-01 14:17 ]

Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy a Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesületének (a továbbiakban: Egyesület) Közgyűlése 2011. január 28-án — egyebek mellett — elfogadta a Dr. Dobos János-díjra jelölésnek és a díj adományozásának általános és különös szabályait.

A jelölésnek és az adományozásnak szabályait tartalmazó anyagot a Dr. Dobos János-díj Eseti Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) dolgozta ki és terjesztette az Egyesület Elnöksége elé. Az Elnökség javaslata alapján a Közgyűlés — némi technikai jellegű változtatást nem számítva — teljes egészében jóváhagyta az Bizottság előterjesztését.

A Bizottság elnökeként a köteles tisztelet parancsolja, hogy (itt is) köszönetet mondjak a Bizottság tagjainak, amiért munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy az Egyesület által alapított díj ne csak "legyen", hanem az elismerést az arra érdemes kollégák ténylegesen megkaphassák. Köszönöm! Külön köszönet illeti Dr. Lontainé dr. Santora Zsófia főigazgató asszonyt (Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet), aki a bizottsági összejövetelek technikai feltételeit biztosította, és akinek segítségére a jövőben is számítunk.

További szép napot kívánok!Tóth István [ 2011-01-23 11:09 ]

Kedves Gyula,
vasárnap ide vagy oda, Szent István rendelt, amit rendelt, a büntetést is kockáztatva, bizony néha dolgozni kell.
Ha munkádban megszakítalak, azt csak azért teszem, hogy egy pillanatra ellazulhass. Elnézegetve ugyanis ezt a szép sárkányos képet, arra gondoltam, hogyan interpretálná Pandacsöki Boborján: \"a királyláány buzdításááára a láányvédő sáárkáány meegeszi a lovas vitéz láándzsáájáát.\"
Ölellek: p.KGyul@ [ 2011-01-15 11:44 ]

Tisztelt Érdeklődők!

Jelzem, hogy megjelent a Magyar Bűnüldöző tudományos-szakmai folyóirat 2011. évi 1. száma.

A tartalomból:
– Dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány levele
– Jogszabályváltozások
– Jakab György: Végül is ki fizeti a révészt?
– Katona Erika: Civilekkel együttműködve
– Dr. Lakatos János: Tudósítás egy büntetőjogi konferenciáról
– Dr. Finszter Géza: Hogyan írják a büntető törvényeket?
– Dr. Bócz Endre: Az adatgyűjtés és a nyomozás
– Gárdonyi Gergely: Kógencia a bűnügyi helyszínelésben
– Dr. Kovács Gyula: A kábítószerrel visszaéléshez kapcsolódó bűncselekmények felderítését és bizonyítását akadályozó tényezők

A tudományos-szakmai folyóirat elektronikus változata innen letölthető: http://old.nonprofit.hu/files/2/1/8/6/8/21868_MagyarBunuldozo_M agazin_teljes_165x235.pdf

További szép napot és kellemes hétvégét kívánok!KGyul@ [ 2011-01-14 13:49 ]

Tisztelt Pető Rózsa!

Elnézést a késői válaszért, de a január első hete a szokásosnál is zűrösebb volt. Megjegyzem, hogy a velem történő gyorsabb kommunikáció érdekében inkább e-mailben írjon [ kgyula1101@t-online.hu ] vagy az iWiW közösségi portálon üzenjen.

A Kis nyomozástant nálam lehet megrendelni. Ára - kedvezményesen - 1380,- Ft (plusz postaköltség, de személyes átvételre is lehetőség van).

Még egyszer elnézést kérek, és köszönöm az érdeklődést! További szép napot és kellemes hetet kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@KGyul@ [ 2011-01-14 13:43 ]

Kedves Hargitai Márta!

Köszönöm a jelzést és a kitüntető érdeklődést. Az észrevételeket továbbítom a főszerkesztő felé. Megjegyzem, korábban már írtam, hogy szívesen veszünk minden, a széles értelemben vett rendészeti igazgatással kapcsolatos cikkeket, illetve a Magyar Bűnüldöző szakmai-tudományos folyóiratban megjelent írásokkal összefüggő észrevételeket, amelyeket célszerű nekem, a kgyula1101@t-online.hu e-mail címre megküldeni. (Lett lévén, szerény személyem a szakmai-tudományos rovat vezetője.)

További szép napot és kellemes hétvégét kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@Hargitai Márta [ 2011-01-14 13:11 ]

Kedves dr. Kovács Gyula!

Örömmel olvasom a negyedéves hírleveleket, azok széleskörű témakörét.
Ha jól emlékezem, az előző számban olvashattunk egy riportot dr. Kocsis Mátéval, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnökével, aki egyben Budapest VIII. kerületi polgármester is.
Szívesen olvasnék arról dr. Kocsis Máté e kettős posztjából, és érintettségeiből is fakadóan, hogy mikorra tervezik az Európa Tanács helyi és regionális Kongresszusa által a tagországok irányába - így a mi országunk részvételével, 2007-ben hozott döntésnek megfelelően előremozdulni a Community Policing irányába? Tekintettel arra, hogy ez a Dokumentum olyan súlyú, amelynek hatására több ET tagország már megváltoztatta a helyi biztonságra is vonatkozó politikáját, véleményem szerint itt az ideje, hogy országunk is foglalkozzon e kérdéskörrel.
A világhálón itt ismerhető meg az eredeti dokumentum:
https://wcd.coe.int/ViewDoc.jsp?id=1123875&Site=Congress&BackColorInternet=e0cee1&BackColorIntranet=e0cee1&BackColorLogged=FFC679

Azt gondolom, itt van az ideje, hogy ebbe az irányba is lépjen országunk egy jelentőset.
Köszönöm a lehetőséget, a további munkálkodáshoz pedig jó egészséget kívánok Mindnyájuknak.

Üdvözlettel - Hargitai Mártakis nyomozástan könyv megrende [ 2011-01-04 22:19 ]

Tisztelt Dr. Kovács Gyula!

Megtaláltam az Ön honlapját, mely lehetőséget biztosít számomra a gyorsabb kommunikációra Önnel.

Ebben a levelemben szeretném megrendelni Öntől, amennyiben lehetséges-az Ön által szerkesztett \\\"Kis nyomozástan\\\" (Dobos féle újraszerkesztve) című könyvet.Kérem jelezzen vissza, hogy van-e lehetőség a könyv megrendelésére, amennyiben nem, kérem irja le javaslatát, hogy hol szerezhetném be.

Válaszát elöre is köszönöm. Maradok tisztelettel: Pető RózsaKGyul@ [ 2010-12-25 13:32 ]

Csendes a hajnal...

Fekete karácsony... Néhány héttel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy Szentestére elszürkül a város. Az éjszakai eső a kertben elő-előforduló néhány hófoltot is elmosta, a ködös, párás levegő leginkább október végére, november elejére hajaz: nyoma sincs a télnek.

Karácsony van (akkor is, ha ránézésre nem úgy tűnik): ilyenkor, lehet szeretni azoknak is, akik egész évben nem tesznek ilyet, mert szívük ebbéli megnyilvánulásait egy-egy jeles ünnephez kötik (legyen rend). Mondom (írom): karácsony van, lehet (sőt kell) szeretni... Szeretni? Nekünk ez nem újdonság: mi az év háromszázhatvanöt napjában szeretünk, égünk (izzunk, lángolunk, parázslunk stb.), és ez akkor is így van, ha mások, másként látják (értetek és nem ellenetek haragszunk, nem baj, ha nem veszitek észre).

"Boldog karácsonyt, sikerekben gazdag, eredményes újesztendőt" már kívántam... Hadd ajándékozzak meg mindenkit egy látszólag nem karácsonyi (de hangulatában mégis odaillő), dallal! Hallgassátok Moldován Gyula (szép múltú és nagyivó) barátom nótáját: Csendes a hajnal. Íme: http://www.youtube.com/watch?v=3-1LdcISDcg .

Szeretettel: KGyul@KGyul@ [ 2010-11-12 18:24 ]

Kedves Ottó!

A kérdés feltevésének időpontjából ítélve, a válasz már okafogyottá vált. Elnézést kérek a késedelemért. A felvetéseket jobb lett volna e-mailben feltenni. Az elektronikus postaládámat naponta megnézem, a honlapomat sajnos nem.

Elnézést kérek, amiért későn válaszoltam!

Üdvözlettel: KGyul@
Mihalcsik Ottó [ 2010-10-29 11:54 ]

Tisztelt tanár úr!
A 4. évfolyam bűnügy valamint gazdaságvédelmi szakos levelező hallgatói körében felröppent pletykák szerint, a tematikában nem szerepelnek a kábszerekkel kapcsolatos kérdések a keddi vizsgán.
Kérnénk válaszát ezzel kapcsolatban!
Tisztelettel:Mihalcsik Ottó gv.szakaszos.KGyul@ [ 2010-10-28 22:10 ]

Kedves Gábor és István!

Nagyon-nagyon szívesen! Köszönöm, hogy szavaztatok!

Ölel benneteket: KGyul@Gárdai Gábor [ 2010-10-18 18:30 ]

Köszönöm a jókívánságokat! Aszavazás nem volt egyszerű Dr.Zacher Gábor a paksi áramgyárban tartott előadása után.
Üdvözlettel:Gárdai G.Sinka István [ 2010-10-12 19:50 ]

Kedves Gyula!

Köszönöm a születésnapi köszöntést.

KGyul@ [ 2010-08-29 20:40 ]

Szia, kedves Éva!

A jobboldali menüsor alsó három sorát nyisd meg:
- Szavazás I.
- Szavazás II.
- Szavazás III.

Előre is köszönöm!

Ölel: KGyul@belovics Éva [ 2010-08-29 10:31 ]

hol van az, amit ki kell tölteni, Gyula? :)KGyul@ [ 2010-08-05 19:16 ]

Sziasztok!

Az alábbi intervallumban kiadó Balatonfenyvesen (Fonyód után 3 kilométerre) egy nyaraló: 2010. augusztus 18-tól augusztus 22-ig.

A nyaraló összkomfortos, teljesen felszerelt, tovább terasz, kert, stb. Két hálószobája kettő-kettő fő elhelyezésére alkalmas, a nappaliban pedig plusz két ember elfér.

Árak:
- 2.800,- Ft fő/éjszaka (18 év fölött),
- 2.500,- Ft fő/éjszaka (18 év alatt),
- négy év alatt ingyenes.

Érdeklődni: Nagy Istvánné (Erika), Somogy megyei Rendőr-főkapitányság Hivatala [+36 (82) 502-700], vagy nálam.KGyul@ [ 2010-07-31 13:59 ]

Sziasztok!

A \"Tűnődéseim\" rovatban egy Dobos-nekrológgal kapcsolatos felhívást tettem közzé. Kérlek benneteket, olvassátok el!

Köszönöm!

Üdvözlettel: KGyul@KGyul@ [ 2010-07-24 10:23 ]

Kedveseim!

A "Tűnődéseim" rovatban a Visszaélés kábítószerrel című főiskolai jegyzettek kapcsolatos felhívást tettem közzé. Kérlek benneteket, olvassátok el!

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel: KGyul@KGyul@ [ 2010-06-18 17:11 ]

Kedves Endre!

Elnézést kérek a késői válaszért és egyben köszönöm kedves soraidat.

Mostanság kissé túlpörgettem magam, ezért aztán kevés időm jutott mindenre - saját honlapomra is.

További szép napot és kellemes hétvégét kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@Orosz Endre [ 2010-05-09 02:12 ]

Kedves barátom!

Szomorúan olvastam az írásod, és bizony igazad van.
De, ezért ne a barátaid hibáztasd, hanem a körülményeket, és még ezer dolgot, mint pédául a médiát, mert segédkezet nyújt az emberi szellem és tartás lepustításában.
A kollegákat, akik nem szólnak embertársuknak, hogy most van itt a vége, és kezdetét veszi a beszélgetés, az elmélkedés.
Látod, velem leguríthattál volna néhány sört, mikozben megvitathattuk volna a világ folyását.
Én, már rég krülöm ezeket a rendezvényeket, mert sokan a hőmérséklet emelkedésével arányosan nem csak levetkőznek, de ki is vetkőznek magukból.
Sajnálom, hogy ilyen rosszul sikerült a napod, de hidd el, sokan vannak, akiket még ma sem a karosszékük tart össze, hanem a gerincük.
Legyen szép és békés napod!
EndreHarmat Timea [ 2010-05-05 17:01 ]

Kedves Gyula!!!
Köszönöm a névnapi jó kivánságokat és cserébe kitöltöttem a kérdőiveket!!!
További sikeres munkát!!!
Üdv
Timihorváth jános [ 2010-04-15 15:51 ]

Kedves Gyula!

Egyetemen voltál évolyamtársam, egymáshoz viszonylag közel ülve hallgattuk a Földi Andrást és a többi előadót.
Volna egy ügy, amelyben segítségedre volna szükségem. Megtennéd, hogy visszajelzel, (ha egy mailt dobnál: ozjatek@gmail.com) egy fél órát rabolnék az életedből (mondjuk egy sör mellett).
Előre köszönöm.
HJánosKGyul@ [ 2010-04-11 10:20 ]

Kedves Attila!

Köszönöm a rendelést, hétfőn küldöm a könyvet!

További szép vasárnapot kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@Kun Attila [ 2010-04-09 12:20 ]

Tanár Úr!

Ezúton szeretném 1 példányban megrendelni Öntől a "Kis nyomozástan" című könyvet. Az árát kézhezvételkor utalom.

Köszönettel és tisztelettel:

Kun Attila dr.
Aba
Petőfi u.7.
8127
KGyul@ [ 2010-04-02 14:57 ]

Tisztelt Puskás Zoltán!

Elnézést kérek a késői válaszért, de nagyon összetorlódtak körülöttem az események.

Büntető Törvénykönyvet és büntetőeljárási törvényt évente egyszer szerkesztek, általában nyár végén, amikor biztos, hogy legalább év végéig nem módosítja a jogalkotási lázban égő törvényhozó. Tehát legközelebb szeptember elején várható a következő kiadás megjelenése.

Amennyiben égetően szüksége van Btk.-ra, akkor keresse meg a Rejtjel Kiadó Justitia Könyvesboltját (1053 Budapest, Kecskeméti u. 10-12.) vagy a Rendőrtiszti Főiskola jegyzetellátóját (1121 Budapest, Farkasvölgyi út 12.).

További szép napot és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@Puskás Zoltán [ 2010-03-29 21:15 ]


Tisztelt Dr. Kovács Gyula!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mikor lesz Btk még?
Előre is köszönöm!
Puskás ZoltánKGyul@ [ 2010-03-29 09:48 ]

Kedves Puskás Zoltán!

Ma elküldöm az kért jogszabályokat és egyben jelzem, hogy a Btk. elfogyott, a Be.-ből akad még néhány kötet.

A Dobos-könyv (Dr. Dobos János-Dr. Kovács Gyula: Kis nyomozástan) viszont hegyekben áll. Kedvezményes ára: 1380,- Ft.

További szép napot mindenkinek!Puskás Zoltán [ 2010-03-28 21:18 ]

Tisztelt Dr. Kovács Gyula!

Szeretném én is megrendelni az Be-t és Btk-t, amit Ön szerkesztett.

Puskás Zoltán
5743
Lökösháza
Vasút 14KGyul@ [ 2010-03-13 11:37 ]

Kedves Attila!

Fizetni ráérsz akkor, ha megérkezik az áru. Ez leghamarabb március 17-én lesz (remélem, még nem késő). A kísérőlevélben lesz a számla és a számlaszám, arra utald a pénzt. Köszönöm a megrendelést!

További szép napot és kellemes hétvégét kívánok!

KGyul@Kun Attila [ 2010-03-10 11:21 ]

Tanár Úr!

Szeretném megrendelni utánvéttel az Ön által szerkesztett Be-t és Btk-t. Kérem, tájékoztasson arról, milyen számlaszámra utalhatom a vételárat.

Tisztelettel:
Kun Attila
Aba
Petőfi u.7.
8127KGyul@ [ 2010-01-20 18:49 ]

Kedveseim!

Oláh Imre barátunk, munkatársunk, életének 49. évében 2010. január 9-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. Végső búcsúztatója 2010. január 22-én 13:30-kor lesz a Rákospalotai Köztemetőben (Bp. XV. kerület, Szentmihályi út 111.). Nyugodjék békében!

Dr. Kovács GyulaKGyul@ [ 2010-01-11 19:37 ]

Kedveseim! Szomorú hírt kell megosztanom veletek!

Tegnapelőtt éjszaka, valószínűleg szívroham következtében elhunyt Oláh Imre barátunk és munkatársunk! Imrével együtt végeztem a Rendőrtiszti Főiskolán, Ő jó ideje szakértőként tevékenykedett. Az idén, április másodikán lett volna ötvenéves.

A temetéséről még nincs információm! Nyugodjék békében.

KGyul@KGyul@ [ 2010-01-09 16:01 ]

Köszönöm, kedves Balázs és András az újévi jókívánságokat! Viszont kívánok sikerekben gazdag, eredményes, vidám újesztendőt!

KGyul@Soós Balázs és András [ 2010-01-09 09:44 ]

Békés Boldog ÚJ Esztendőt kívánunk! Balázs és AndrásKGyul@ [ 2010-01-05 12:12 ]

Elöljáróban minden kedves ismerősömnek, barátomnak és rokonomnak sikerekben gazdag, eredményes, vidám újesztendőt kívánok!

A karácsonyi ünnepek és az egyhetes hévízi kiruccanásunk egy kissé eltérített a megszokott kerékvágásból. Ebből eredően elhanyagoltalak benneteket: elmaradtak a név- és születésnapi köszöntések, és az iWiW üzenőfalán történő megnyilvánulásaim is, amelyekkel sok-sok vidám percet és/vagy bosszúságot okoztam (kinek, mit). Ígérem, mulasztásaimat bepótolom.

Ismételten köszönöm a karácsonyi és az újévi jókívánságokat, megpróbálok mindegyikőtöknek válaszolni (idővel biztosan sikerül).

További szép napot és kellemes hetet kívánok mindenkinek!

Szeretettel: KGyul@KGyul@ [ 2009-12-24 10:13 ]

Boldog, meghitt karácsonyt kívánok minden kedves látogatónak, rokonnak, barátnak és ismerősnek!

Ma Ádám és Éva napja van! Szívből köszöntöm az első férfit és az első asszonyt!

Süljön a bejgli és a hús, főjön a halászlé, dermedjen a kocsonya, szépüljön karácsonyfává a fenyőfa... Sok-sok ajándékot mindenkinek!

Ölel benneteket: KGyul@KGyul@ [ 2009-12-23 23:37 ]

Kedves Erika és Regi!

Köszönöm a hozzászólást, valamint azt, hogy szavaztatok. A kábítószerrel visszaélés, vagy ahogy a köznyelvben aposztrofáljak: a kábítószer-bűnözés, nem egyszerű probléma. Nem könnyű a megelőzése, a kezelése, és az ilyen jellegű bűncselekmények felderítése és bizonyítása.

Dr. Lóczi Zsolttal (ő a szerzőtársam, "másodállásban" pedig a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója, valamikor hallgatóm) azon vagyunk, hogy erőnkhöz és tudásunkhoz mérten használható főiskolai jegyzetet készítsünk.

Ehhez adtok ti a szavazataitokkal segítséget, amit nem győzök megköszönni.

Az ünnepi jókívánságokat is köszönöm !! Nektek, családotoknak és szeretteiteknek viszont kívánok boldog karácsonyt és sikerekben gazdag, eredményes, vidám újesztendőt!

Ölel benneteket: KGyul@Feiks Attiláné (Regi) [ 2009-12-23 22:15 ]

Szia Gyuszi!

Nagyon örülök, hogy ezzel a témával foglalkozol, hiszen nekem is van gyermekem és van mitől félni a jövőben úgy érzem.
Ez egy nagyon aktuális téma.
Természetesen szavaztam és el is küldtem!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Nagyon Boldog Új Évet kívánok Neked és Családodnak, Regi, Attilák és AnyuCzabai Erika [ 2009-12-23 19:07 ]

Kedves K.Gyula! Mindig örömteljes olvasnom soraidat - már, amikor időm engedi. Most pld. szavaztam is! A kábítószer-ügylet van porondon: nagyon félek attól, hogy a lányom a közelébe juthat. Tudok olyan osztálytársáról, aki már jó ideje \"füvezik\". Sőt, divat lett a tiniknél a vízipipa. No, ők azt mondják, illatosított levelet szívnak, de én kivertem otthon a balhét a lányomnál, szerintem innen már csak egy tyúklépés a fű! Mert persze, neki is ki kellett próbálnia a nyári táborban. Úgy látom, hiába mutat az ember képeket és beszél a csemetével, mondván a felvilágosítás nagyon fontos, de azt tapasztalom, hogy a mai 14-19 éves fiatalok birkák! Megy mind a másik után, nehogy véletlenül is pozitívan kilógjon a sorból! No, befejezem, mert még órákig ecsetelném. További jó munkát, áldott, békés szent karácsonyi ünnepeket kívánok Nektek! ErikaKGyul@ [ 2009-12-23 18:00 ]

Szép estét mindenkinek!

Újabb kettő kérdőívet helyeztem el a honlapomon. Az egyik azt firtatja, hogy a visszaélés kábítószerrel bűncselekmény melyik elkövetőjét büntetnéd súlyosabban, a másik pedig arra keresi a választ, vajon megítélésed szerint, veszélyesek-e az úgynevezett könnyű drogok (pl. marihuána)?

Tisztelettel kérek mindenkit, hogy kérdőívenként csak egy választ jelöljön meg! Köszönöm!

Előre is köszönöm!KGyul@ [ 2009-12-23 13:44 ]

Kedves Kriszta!

Köszönöm, hogy szavaztál. Az interjúalanyok vonatkozásában nekem is van elképzelésem, valószínűleg azonos (elkövetői) körre gondolunk.

Az ünnepi jókívánságokat köszönöm (gyomorrontás kizárva)! Neked, családodnak és szeretteidnek viszont kívánok boldog karácsonyt és sikerekben gazdag, eredményes, vidám újesztendőt!

Ölel: KGyul@Kriszta [ 2009-12-23 06:05 ]

Kedves Gyula!

Szíves kérésedre szavaztam a kérdéseidre. A témával kapcsolatban lennének ötleteim kit-kiket kelllene meginvitálnod egy beszélgetésre.... :-)

Egyúttal kívánok Neked és kedves családodnak gyomorrontás és H1N1 mentes Békés,boldog kellemes karácsonyi ünnepeket!

Üdv: KrisztaKGyul@ [ 2009-12-22 18:45 ]

Sziasztok!

Egy főiskolai jegyzethez gyűjtök anyagot. Címe: Visszaélés kábítószerrel nyomozása. Mivel a jegyzet a klasszikus kriminálmetodikai szempontok alapján épül fel, tartalmaz kriminológiai részt, ezen belül pedig kriminálstatisztikai fejezetet. Ehhez kérem hathatós segítségeteket!

A honlapomon [ http://kgyula.5mp.eu/ ] kérdőíveket készítettem, amelyeket szeretném, ha kitöltenétek és elküldenétek nekem! Az első a Szavazás I. címet viseli. Megnyitjátok az oldalt, majd a kérdőíven a nektek megfelelő gombra, utána pedig az Elküld fülre kattintotok, így a kérdőív automatikusan eljut hozzám e-mailben.

Kérlek benneteket, hogy legyetek aktívak! Nagymértékben előmozdítjátok ezzel a munkámat. A kérdőív témája: Miért kiemelten veszélyes a társadalomra a kábítószer-fogyasztás?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

További szép napot és kellemes hetet kívánok!

KGyul@KGyul@ [ 2009-12-21 23:50 ]

Kedves Maja!

Az ajándékot szívesen! A könyv valóban nagyon jó, persze, ez javarészt Dobos János érdeme. Én csak keveset tettem hozzá. Őszintén örülök, hogy tetszik.

A ünnepi jókívánságokat köszönöm! Viszont kívánok neked, családodnak és szeretteidnek boldog karácsonyt és sikerekben gazdag, eredményes, vidám újesztendőt!

Ölel: KGyul@Maja [ 2009-12-21 14:45 ]

Kedves Gyula!
nagyon szépen köszönöm az ajándékot.Miért nem teszik kötelezővé a Rendőrtiszti főiskolán, hogy elolvassák a könyvet?Rengeteget tanulhatnának belőle, Én mint laikus, sőt annak idején mikor Dobos Őrnagy a TV-ben szakértő volt, még fiatal lázadó ifjú leány voltam csüngtem a szavan Dobos őrnagynak,mert még a Pór nép számára is érdekfeszítően, és érthetően adta elő a mondandóját.Gondolom a könyvében is ennyire érthetően vázolja a rendőrség munkáját.Most már látom is, hogy érdekes a könyv,mert én már kiolvastam a negyd részét.Ahhoz képest, hogy a kaptam meg, szép teljesítmény, de ha engem valami érdekel, akkor falom a sorokat.
Kívánok további jó munkát, Boldog, Békés Karácsonyt, és vidám sikererekben gazdag új évet.
Szia,egy nagy rajongód,.Maja!
Ui: Csak semmi félreértés, a rajongás a munkásságodnak szól.Te ezt tudod, csak azért írtam ide, hogy más se értse félre.KGyul@ [ 2009-12-18 11:12 ]

Kedves Maja!

Sajnálom a cicusokat!

Dobos-könyv: igen, arról a Dobos Jánosról van szó, aki annak idején a Kék fény televíziós hírműsorban Szabó László állandó szakértője volt. A könyv pedig egy 1988-ban megjelent könyvének úgynevezett kritikai kiadása (írtam hozzá negyven oldalt, az időközben bekövetkezett jogszabályváltozások miatt muszáj volt). Sajnos, nem nagyon fogy, pedig alapmű és ajánlott irodalom a Rendőrtiszti Főiskola hallgatóinak. Kettő-négy sör árába kerül (attól függően, hogy hol fogyasztod el), de a több mint negyvenezer hivatásos rendőrből még alig akadt háromszáz, aki megvásárolta volna. Ennyit a szakmaiságról! (Ezt nem bírtam kihagyni!)

Gyerek: nekem ne mondd, pontosabban ne írd! Végigéltem én is ezt a folyamatot, sőt még most sincs vége. Nyilván tudod, hogy ez csak a kezdet!

Köszönöm, hogy hozzászóltál az oldalhoz! További szép napot és kellemes hetet kívánok!

Ölel: KGyul@

Rátfai Istvánné [ 2009-12-15 16:16 ]

Kedves Gyula!
Ahhoz, hogy az oldaladat teljesen egészében átolvassam,ahhoz legalább 3 nap kellene, de úgy, hogy közben senki ne akarjon éppen ebédelni, csokit kérni,zoknit keresni,korcsolyát éleztetni, stb.Szóval hosszú idő.Mindenesetre a főcímek nagyon érdekesek.A Suzuki ügyet elolvasom,mert nekünk is Suzukink van.A " Kis nyomozástan" (Dobos-könyv)Arról a dobos őrnagyról van szó, aki annak idején a Kék fényt is vezette?Azt hiszem Szabó Lászlónak volt az állandó meghívott szakértője.Kérdezem mind ezt úgy, hogy még bele sem néztem egyik topikodban sem.Tudod miért?Mert a gyerekem jelenleg büntiben van.A tegnapi fogadó napról nem éppen jókedvűen tértem haza.Magatartásával elég komoly gondok vannak, és most nem nézhet tévét, nem netezhet, és nem PS2 gépezhet.Most tanulnia kell, de nagyon, és nekem résen kell lennem,mert ha nem lesem 5 percenként, akkor már a macskával játszik.Most már csak 4 cicusunk van.Kettő meghalt azóta, hogy az Iwiwen írtam magamról, csak még nem javítottam ki.Igen,hódmezővásárhelyen lakom, de én itt csak egy antikváriumról tudok.Volt még egy, de az 3 éve bezárt.Nem tudom miért,pedig ott jobb és olcsóbb könyvek is voltak.Most ez az egy antikvárius uralja az egész várost, így jól felviszi az árakat,mert nincs konkurencia.Ígérem amint lesz időm egyenként végig megyek a topikokon.A főcímek nagyon érdekesnek tünnek, olyannak ami engem is érdekel.Baráti üdvözlettel.Maja!KGyul@ [ 2009-11-29 12:54 ]

Közérdekű információ! (2009. november 29.)

A Magyar Közlöny 171. számában (2009. november 27.) megjelent a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény módosítása. A törvény 83/B. § (1) bekezdését a 2009. évi CXXVII. törvény módosította, amelynek értelében az előrehozott nyugdíjban részesülők jövedelemszerzési korlátja a minimálbér tizennyolcszorosa lett (ez korábban a minimálbér tizenkétszerese volt). Ami még nagyon fontos: aki 2007. december 31-én (és értelemszerűen korábban is) előrehozott nyugdíjas volt, arra semmilyen jövedelemszerzési korlátozás nem vonatkozik!

A közlönyt innen letölthetitek: http://kozlony.magyarorszag.hu/

További szép vasárnapot kívánok!KGyul@ [ 2009-11-24 22:58 ]

Sziasztok!

Most elkélne az önzetlen és gyors segítség!

Gergő hazahozott egy kölyökkutyát!

Péntekig kapott haladékot: vagy a kutyát vágom ki, vagy mindkettőt (hajlok az utóbbira)!

Amúgy aranyos. A kézfejem és a bokám: milliónyi tűszúrás, foga, mint a borotvapenge. Mindent megrág, mindenre támad, az előbb rántotta le az ebédlőasztal-terítővel együtt a mobiltelefonomat, tokostul, majd diadalittasan, rázva mint a rongyot, bemenekült vele az ágy alá... Nem is tudom, melyiket vágjam először pofán: őt, vagy a hülye kölykömet.

Bézs vagy inkább zsemleszíne van, rövid szőrű, mint egy a magyar vizsla, nem több tízhetesnél és nagyon csinos a pofija (ja, nem lesz kis termetű állat, valamiféle harci-marci keverék, de az sem kizárt, hogy fajtatiszta). Örökmozgó: aztán egyszer csak felborul és rajtaütésszerűen elalszik (mondom: kölyök még).

Egyáltalán nem szobatiszta, viszont roppant következetes: miután levizelte Marika kedvenc csergéjét, azóta csak oda, ott vagy azon hajlandó a kis dolgát elintézni (még jó, hogy a nagy dolgát a házzal szemközti kutyafuttatón tudja le). Akceptáltuk: megkapta a csergét a "péntekesteúgyiskiváglakahülygazdáddalegyütt" ultimátummal egyetemben. Aztán legfeljebb majd kihipózzuk vagy kidobjuk. A csergét. A kutya után. És esetleg a gyereket is (soha vissza nem térő alkalom.)

És ez nem vicc: a kutya péntekig maradhat (így is hosszabbítottunk két napot). Utána taxi, és irány valamelyik menhely. Sajnálom, de egyszerűen nem fér bele az életünkbe.

Szóval, nincs szüksége valakinek erre a kis dögre? Esetleg plusz egy gyerekre? Hm?

Ölel benneteket: KGyul@KGyul@ [ 2009-11-16 11:44 ]

Kedves KE!

Görgessen egy kissé lejjebb, itt a "Szólj hozzá" rovatban. Olvassa ez az október 12-i bejegyzésemet, amelynek lényege, hogy Kuti Erika r. százados kisasszonyt másnap IRM vonalon felhívtam. Erika tud róla, hogy az iWiW üzenő falán a neve alatt fut az inkriminált üzenet. Mesélte, ez ügyben már az ORFK-ról is érdeklődtek telefonon, úgyhogy nem én voltam az első...

A témában amúgy született már néhány feljelentés, de a nyomozás elrendeléséről akkortájt még nem volt információ (most sincs).

Röviden ennyi.

További szép napot és kellemes hetet kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@K.E. [ 2009-11-14 19:29 ]

Kedves Gyula!

Miután megkaptam azt a bizonyos köremilt, amelyben a veszélyre figyelmeztetnek, beírtam a keresőbe Kuti Erika nevét! Természetesen felhozta az Ön oldalát, és sajna nem találtam meg csak az ígéretet, hogy felhívja a hölgyet és tájékozódik! Megtette? Mert akkor az eredményét közzé kéne tenni! Szerintem a küldemény egy hoax, a klasszikus fajtából, de ilyenkor, amikor megkapom, mindig megpróbálok utána járni - ha nem is túl alaposan -, hogy igazam van-e! Most megörültem, hogy egy autentikus forrásra hivatkozva írhatom meg kedves továbbküldős ismerőseimnek, hogy ismét sikerült őket behúzni a csőbe! Kár, hogy nem tudtam megtenni!

Ha mégis beszéltek és az eredményéről tájékoztatna, megköszönöm!

Bocsi, hogy ismeretlenül ilyesmivel zavatam!

Üdv: K.E.KGyul@ [ 2009-11-05 21:27 ]

Tájékoztatok minden kedves érintettet, hogy a mai naptól levelezési címem (postacímem) megváltozott:

1475 Budapest, 10
Postafiók: 345.

Tisztelettel: KGyul@KGyul@ [ 2009-10-24 11:48 ]

Drága Gáborom!

Az elismerő szavak kifejezetten jól esnek. Köszönöm szépen! És sört inni tényleg jó, még az ilyen magamfajta vén vörösboros hordó sem veti meg a hideg sört. Tényleg: mikor is iszunk?

Hogy ki őrzi az őrzőket? Jó kérdés. Erről lehetne értekezni, bár nem vagyok filozófus és jogbölcselő, csak büntetőjogász és kriminalista. (Meg gazember-felismerő és érzéki nagyevő és nagyivó.)

Ölel: KGyul@Hárskúti Gábor [ 2009-10-21 18:41 ]

Drága Gyulám!

Megtekintettem.
Nem csalódtam.
Benned.
Merthogy nem szoktam.

Azonban felrovom Neked, hogy a bölcs gondolatok közt tőlem nem idéztél...
Mondjuk azt, hogy " Igyunk sört, mert sört inni jó!"
No de ezt elnéztem Neked.
Még.

Amúgy meg értekezhetnél egyet a " Quis custodiet ipsos custodes?" témakörben.

G.KGyul@ [ 2009-10-17 16:27 ]

Kedves Guszti

Ezt a fajta irigységet igencsak jól viselem! Örülök, hogy meglátogattad a honlapokat és köszönöm az elismerő szavakat!

Még csak október közepe tájékán járunk, egy hete, hogy bezárt a Városligeti sörsátor és máris hiányzik, különösen a Hellions és az ABBA feeling zenéje... Sebaj: ősz, tél, tavasz, nyár és akkor újból sörsátor. (Legalábbis hosszú évek óta így működik.)

Barátsággal: KGyul@FGuszti [ 2009-10-17 12:56 ]

Kedves Gyula! Köszönöm szépen a szülinapi köszöntőt, és gratulálok a honlapodhoz! Nagyon tetszik, sokoldalu és érdekes! Jól betudod osztani a munkádat ha ennyi meló mellett még másra is jut időd! Márpedig jut ezt tudjuk, hisz napmint nap megosztod velünk! Csak az irigység beszél belőlem! Baráti üdvözlettel GusztiKGyul@ [ 2009-10-12 18:14 ]

Kedves László!

Mea maxima culpa! Az utóbbi néhány hétben kissé elhanyagoltam a honlapomat.

Szóval, a fejlemények: Kuti Erika r. százados kisasszonyt másnap IRM vonalon felhívtam. Erika tud róla, hogy az iWiW üzenő falán a neve alatt fut az inkriminált üzenet. Mesélte, ez ügyben már az ORFK-ról is érdeklődtek telefonon, úgyhogy nem én voltam az első...

Az ügyben amúgy született már néhány feljelentés, de a nyomozás elrendeléséről akkortájt még nem volt információ.

Röviden ennyi, és még egyszer elnézést kérek a félbemaradt történetért.

További szép estét és kellemes hetet kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@László [ 2009-10-12 09:46 ]

Kedves Gyula!

A \"Tűnődéseim\" rovatban 2009. szemptember 14-n megjelent írással kapcsolatban várnám a fejleményeket. A Kuti Erika r. százados bűnmegelőzési tájékoztatójára gondolok. Célszerű lenne, ha maga Kuti Erika írna erről egy sajtóközleményt.

Üdvözlettel:
LászlóKGyul@ [ 2009-09-21 10:37 ]

Tisztelt érdeklődők!

Elkészült szerkesztésemben a Btk. és a Be.

A Btk. 2009. augusztus 13-tól és 2010. január 1-től , a Be. 2009. október 1-től és 2010. január 1-től hatályos. Fogyasztói ára kedvezményesen: Btk. 1150,- forint, Be. 1265,- Ft. Rendelni itt a honlapon vagy a kgyula1101@t-online.hu e-mail címen lehet!

Várom megtisztelő megrendeléseteket!

További szép napot és kellemes hétvégét kívánok!KGyul@ [ 2009-09-08 10:00 ]

Szia, kedves Kriszta (főnök lánya)!

Köszönöm a gratulációt. Egy réges régi Edda-nóta kezdősora jut eszembe: "Időm kevés, mégis hajt valami tovább"... A baj csak az, hogy egyre nehezebben bírom az éjszakázást (és sajnos a kocsmázást is): egy-egy igencsak húzós hétvége után kell egy-két nap, hogy felépüljek. Mondják: ez a korral jár. Már odáig fajultam, hogy hétfőtől-péntekig délutánig nem fogyasztok szeszes italt, keddtől-csütörtökig pedig barna rizs kúrát tartok. Aggódom, vajon hová vezethet ez?

Szeretettel ölel: KGyul@A Főnök lánya [ 2009-09-08 08:52 ]

Gratulálok. Neked hihetetlen mi mindenre van időd és energiád.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PuszilunkKGyul@ [ 2009-09-08 00:17 ]

Köszönöm, kedves Timi!

Jól esnek az elismerő szavak! Itt is boldog születésnapot kívánok neked!

Ölel:: KGyul@Harmat Timea [ 2009-09-07 17:26 ]

Köszönöm a köszöntöt,kedves töled!!!
És gartulálok, csak átfutottam ezt az oldalt mert nincs sok idöm...de fantasztikus!!! Minden elismerésem a \\\"dr\\\" úr -é.
További mindne jot és még járok erre!!!

Üdvözlettel: TimiKGyul@ [ 2009-08-14 12:58 ]

Kedves Lebovits György!

Köszönöm a hozzászólásodat. Teljes mértékben egyetértek veled. Pontosan a tegnapi nap látogatott meg itt Fonyódon, egy kedves nyugdíjas kollégám, néhai mesterem, dr. Laborcz László. Ő is 1999-ben ment nyugdíjba az ORFK-ról, azóta egy-két barátot kivéve a kutya sem törődött vele. Szomorú dolgok ezek...

Néha-néha telefonon szoktam beszélni dr. Dobos János özvegyével, Terikével. Panaszkodik, hogy a régi barátok közül senki nem keresi meg. Pedig Terike is céges volt...

Tisztelettel: KGyul@Lebovits György [ 2009-08-11 17:58 ]

Tiszteletem minden kollégának!
A Dobos Klubbal kapcsolatos érdektelenségre szeretnék egy-két mondatban reagálni.
A valós okokat sajnos én sem tudom, de érzésem szerint annyira semmitmondó az érdeklődés mint amennyire, a "cég" érdeklődik a volt beosztottak hogyléte felől.
Tudom mindenre rányomja a bélyegét a politika és a pénztelenség, de vannak dolgok amihez nem kéne pénz.Ez pedig az odafigyelés a nyugdíjas kollégákra. Nem néha néha semmitmondó összejövetelekkel a törődést kiváltani.
Én 1999-ben mentem nyugdíjba a BRFK.Életről. Azóta a kutya nem keresett,sem engem sem másokat hogy élünk-e még vagy mi van velünk.
Na én ebben látom egyik okát annak, hogy az érdeklődés a klub iránt ilyen amilyen.
Sokszor visszautasítottam azt amikor mondták, hogy csak addig vagy jó amíg kidolgozod a beledet és hozod az eredményt. Hát mit mondjak, lehet hogy igazuk volt.
Ezek után még elvárható hogy - amúgy nagy tiszteletben álló- Dobos nevét viselő klubba járjunk?

Üdvözlettel: L.Gy.KGyul@ [ 2009-07-27 16:15 ]

Tisztelt érdeklődők!

Elkészítettem egyetemi diplomamunkám szerkesztett és kiegészített változatát (címe: Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó bűncselekmények nyomozása), amely a Rendvédelmi füzetek című kiadványban, a Rendőrtiszti Főiskola gondozásában fog megjelenni

Az átdolgozást az időközben történt jogszabályváltozások indokolták. A mű terjedelme 74 oldal, illetve 237.478 karakter (ez majdnem 6 szerzői ív).

A szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó bűncselekmények nyomozását tanszékünk a tavalyi tanulmányi évtől oktatja, jegyzet e témában még nem készült el. Munkám – a jegyzet elkészítéséig – hiánypótló lehet.KGyul@ [ 2009-06-17 12:03 ]

Tisztelettel kérek minden kedves érdeklődőt, hogy az "Szólj hozzá" rovatban ne tegyen közzé reklámokat! Pokolgépzene hozzászólását töröltem.

Köszönöm!KGyul@ [ 2009-06-08 18:06 ]

Tisztelt Érdeklődők!

A Honlapomon, a Hallgatói oldalon négy újabb linket helyeztem el.

Az első kettő egy-egy szakdolgozat értékeléséről készült jegyzőkönyvet tartalmazza. Az 1. számú egy kifejezetten jó, a 2. számú pedig egy igen-igen gyenge munkát vesz górcső alá. Megítélésem szerint az ott feltárt hibák, hiányosságok, valamint pozitívumok nem kevés segítséget nyújthatnak a szakdolgozat elkészítéséhez. Ajánlom mindenki figyelmébe, okulásul!

A harmadik link a kriminálmetodika felépítése címet viseli, a negyedik pedig legutóbbi egyetemi diplomamunkám tematikája (ELTE JTI gazdasági büntetőjogi szakjogász-képzés). Mindkettő hasznos lehet, mintegy támpontul szolgálhat a szakdolgozat témavázlatának összeállításához.

További szép napot mindenkinek!

Üdvözlettel: KGyul@KGyul@ [ 2009-06-08 18:03 ]

Kedves Tamás!

Köszönöm az elismerő szavakat! Jól esnek! Hm. Százlábú volnék? Zárthelyi dolgozat ügyben még tárgyalunk!

További szép napot!

Üdvözlettel: KGyul@Csatai Tamás [ 2009-06-08 16:53 ]

Szia Gyula!

Minden tiszteletem és elismerésem a TIéd! Igyekszem megtanulni Tőled, hogy miként lehet száz lábon állni, kétlábú létedre... ;)

Szép napot!

Üdvözlettel!

Tamás a kétlábú :)KGyul@ [ 2009-06-02 23:27 ]

Kedves Feri!

Köszönöm a gratulációt. Jól esnek az elismerő szavak. Annak is kifejezetten örülök, hogy látogatod a honlapomat.

Valóban, az Esztergomi Rendőrkapitányság munkatársai sokat tettek az ügyért. És az is tény, hogy - eléggé el nem ítélhető módon - ez valahogy az anyagból nem derül ki. Nézd el nekem, de amikor az írás készült, Szabó Katival nem erre fókuszáltunk.

Az is igaz, hogy a nyomozás elrendelésének időpontja nem volt kifejezetten szerencsés, de az még elszomorítóbb, hogy az általad is említett gazdaságpolitikai történés egy büntetőeljárás alakulása szempontjából meghatározó lehet.

Végül ebben a kis dolgozatban mi is feltettük a kérdést: melyik a fontosabb? Az ország gazdasági , vagy pedig a bűnüldözési érdeke?

Még egyszer köszönöm a gratulációt és a látogatást!

Barátsággal: KGyul@dr. Bognár Ferenc [ 2009-05-31 18:55 ]

Kedves Gyuszi!

Először is gratulálok a tanulmányhoz, jó érzés volt ennyi év távlatában újra olvasni róla, mert bár erről az anyagban egy szó sem esett, de azért ebben az ügyben az általam vezetett Esztergomi Rendőrkapitányság is alaposan kivette a részét.
Azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy az eljárás jogilag megalapozott volt, ugyanakkor be kell lássuk, hogy a Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a lehető legrosszabb időpontban kezdte meg az eljárást. Az érintettek őrizetbe vételekor már ismert volt, hogy Göncz Árpád akkori köztársasági elnök Japánba készül és tárgyalásának egyik fontos pontja volt a japán üzletemberekkel való találkozója. Magyarország számára létfontosságú volt, hogy a japán tőke hazánkban megjelenjen. Ezek után nem életlen, hogy az ügyészség pánikszerűen visszakozott. Ha, csak pár héttel később indítjuk a nyomozást, akkor vélhetően azt vádemeléssel fejezhettük volna be.

További szép napot:

Baráti üdvözlettel:

Bognár FeriKGyul@ [ 2009-05-22 17:34 ]

Kedves Látogatók!

A honlapomon olvasható A Suzuki ügy című közös munkánk. Társszerző Szabó Katalin. Megtiszteltek azzal, ha figyelemre méltatjátok a művet!

További szép, mosolygós napot és kellemes hétvégét kívánok! És most jól elindulok Vodku v glotku koncertre...KGyul@ [ 2009-05-19 09:59 ]

Kedves Látogatók!

Május 22-én (pénteken) 19:00 órától Vodku v glotku koncert lesz Kőbányán, a Szabadidő Központban (1101 Budapest, Előd u. 1.).

Jegyárak (ez olyan, mint a belépő): elővételben 1500,- Ft, a koncert napján 1800,- forint.

Bővebben a Szabadidő Központról: www.koszi.hu és a zenekarról: http://www.vodku.hu/.KGyul@ [ 2009-05-04 14:02 ]

Ha már itt vagyok: ma a Mónikák és a Flóriánok ünneplik névnapjukat. Szívből köszöntőm őket, és nemkülönben azokat a kollégákat is, akik Szent Flórián védelme alatt állnak! Értsd: a tűzoltókat és a katasztrófavédelemmel foglalkozó munkatársakat.

További szép napot mindenkinek!KGyula [ 2009-05-03 10:40 ]

Ma - a Tímeák és az Irmák mellett - az édesanyákat ünnepeljük. Szeretettel köszöntöm az édesanyákat. Szomorúan és kissé irigykedve gondolok azokra, akiknek módjában áll felköszönteni szülő anyjukat!

További szép vasárnapot mindenkinek!KGyul@ [ 2009-04-24 10:44 ]

A Rendőrség napja alkalmából szeretettel köszöntöm minden kedves, a rendvédelem területén dolgozó munkatársamat!

Sárkányölő Szent György vigyázza minden lépéseteket!KGyul@ [ 2009-04-22 21:31 ]

Köszönöm kedves Dezső a gratulációt és a jókívánságokat mindannyiunk nevében!

KGyul@dr. Reinwald Dezső [ 2009-04-18 08:44 ]

Szívmelengető , mikor egy arra érdemes ember megosztja a világgal mindazt mit látni kívülről nem lehet ! Szerintem érdekes , s jó ! Gratulálok és egyben kívánok mindannyiótoknak sok-sok szép , s vidám napot! DEDEKGyul@ [ 2009-04-16 11:03 ]

Kedveseim!

Remélem, a húsvéti tortúrát mindenki túlélte. Én jó (vagy inkább rossz) szokásomnak megfelelően megint túlettem és ittam magam. (Az az erdei gombás vadpörkölt és a római tálban, vöröshagyma ágyon sült füstölt csülök nagyon ütős volt.)

Most egy rövid, egyhetes hévízi szieszta keretében próbálok magamhoz térni.

Hétfőtől dolog hegyek! További szép, napsütéses mosolygós napot mindenkinek!jr. Gyula Kovacs [ 2009-04-14 02:24 ]

Hu es nem ertettem miert nem tudtam sokaig elkuldeni a hozzaszolast az oldalon, mire kiderult hogy itt nalunk meg hetfo van de neked mar kedd. :-D Hehe

Gyuszijr. Gyula Kovacs [ 2009-04-14 02:20 ]

Draga Edesapam,

Szeretettel gratulalok az oldalhoz!
Nagyon tetszik, csak igy tovabb! Betettem nem csak a kedvencek koze, de kedzo oldalnak is.

GyusziHegedűs Edina [ 2009-04-13 19:00 ]

Kedves Gyulám!

Elsőre nagyon tetszik az oldalad, ígérem gyakran látogatni fogom!:)KGyul@ [ 2009-04-12 17:37 ]

Minden kedves érdeklődőnek (rokonnak, barátnak, ismerősnek) kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Szeretettel: KGyul@KGyula [ 2009-04-10 22:36 ]

Kedves Tamás!:)

Köszönöm az elismerő szavakat!

A honlapodra pedig ellátogatok. Most!

Ölel: KGyul@Szabó Tamás [ 2009-04-10 17:14 ]

Gratulálok a szerzői jogsértő munkához. Én ugyanezt a problémát őszinteségi teszttel képzelem kezelni.
www.druidikusz.shp.hu

Szabó Tamás
fogadalmi lelkészKGyul@ [ 2009-04-07 22:26 ]

Kedves Magdi!

Őszintén örülök, hogy rátaláltál az oldalra.

\"Sörölés és az öreg sulibagázzsal való találkozás érik\"! Addig is a kemény magnak: Húsvét vasárnapján a Városligeti sörsátorban Hellions (és lehet, hogy Abba is). Én ott leszek!

Ölel: Kgyul@Magdi [ 2009-04-06 22:24 ]

Na, megtaláltam ezt az oldalt is drága Gyuszi:-)))
Sörölés, meg az öreg sulibagázzsal való találkozás érik, nem?
Pussz: Cs. MagdiKGyul@ [ 2009-04-02 15:55 ]

Kedveseim!

Hónapok óta üzemel az általam alapított klub, amelyet dr. Dobos János emlékére hívtam életre. Gyalázat, hogy eleddig mindössze csak 131 tagja van.

Úgyhogy fontoljátok meg a csatlakozást: http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=2180204 :) Köszönöm!

KGyul@KGyul@ [ 2009-04-01 11:38 ]

Kedves Laci!

Természetesen tudok segíteni! Ha eljuttatsz hozzám elektronikusan egy kiadványt a kérdéses rendezvényekről, akkor azt közzéteszem a Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesületének iWiW-s klubjának adatlapján, illetve közreműködök abban, hogy a felhívások az egyesület honlapján megjelenjenek (az egyesület tudományos titkára vagyok). Ugyanezt meg tudom tenni a dr. Dobos János emlékére elnevezésű klub adatlapján, sőt e honlapon is.

Azt gondolom, nem sértek semmiféle etikai szabályt azzal sem, ha rendezvényeitekről a Rendőrtiszti Főiskola hallgatóit is tájékoztatom.

Természetesen, ha mindezeken felül valamilyen konkrét elképzelésed van a segítségnyújtást illetően, szíves-örömest állok rendelkezésedre!

Az e-mail címemet, illetve az elérhetőségemet az önéletrajzom elején megtalálod. Vigyázz: a húszas (Pannon) mobiltelefonomat nem használom!

További szép napot kívánok: KGyul@Mikó László [ 2009-03-31 13:26 ]

Kedves Gyula!

Mikó László r. alezredes vagyok a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület valamint a Police Borrend Egyesület titkára. Jelenleg két olyan rendezvényre ( Rendőr Képzőművészek Kiűállítása és Szent György napi Borverseny ) készülünk ami a kollégákat érinti. Szeretnénk ha a felhívásaink minél nagyobb körben ismerté válnának. Kérdésem, hogy tudnál-e segíteni ebben?

Várom válaszod! M. LaciKGyul@ [ 2009-03-29 21:16 ]

Szia, kedves Pitz (és a ropis lányok)!

Találkozó? Nem bánom, sőt! (Ez olyan, mint a nagyon nem bánom!) De miért csak Marikástól? És Lacistól? Hm?

Pályi Gabi!

Köszönöm a biztató szavakat! Sörsátor? Valamikor májusban?

KGyul@pitzburg [ 2009-03-28 23:02 ]

Szia Gyula!

Mindig csak beszélünk,de egy találkozót is összehozhatnánk :) Mondjuk Marikástól! :)

Ölel: Pitz és a ropis lányok! :)Pályi Gábor [ 2009-03-28 13:23 ]

Kedves Gyula!
A honlap klassz!. Örülök a hívásnak, és az első benyomásom után csak azt mondhatom: \"I come back yet\"

Üdvözöllek: GáborBácsfai József [ 2009-03-23 22:50 ]

Jó... Üdv. B.J.KGyul@ [ 2009-03-23 09:33 ]

Szép napot mindenkinek!

Egy hír: március 20-án prof. Dr. Sárkány István, a Rendőrtiszti Főiskola (RTF) rektora és Jakab György, a Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesületének elnöke aláírta az RTF és az Egyesület közti együttműködési megállapodást. Örvendezzetek!

A megállapodás lényegében annak a három éve tartó együttműködésnek a hivatalos formába öntése, melynek keretében az Egyesület rendszeresen részt vett a főiskola Tudományos Diákköri Tanácsa (TDK) munkájában. A megállapodás előzménye pedig a Dobos-könyv (Kis nyomozástan) kritikai kiadásának bemutatóján a szerző (dr. Kovács Gyula), az Egyesület főtitkára (Hóbor Zsolt), az RFT Kriminalisztikai Tanszékének oktatója (dr. Lakatos János) és a főiskola oktatási és tudományos rektorhelyettese (dr. Virányi Gergely) közti előzetes megbeszélés volt.

A tanulság:
1. könyveket kell írni,
2. a könyveket ki kell adni,
3. könyvbemutatót kell szervezni,
4. a bemutatóra meg kell hívni prominens személyeket,
5. be kell mutatni őket egymásnak (a többi meg gyerekjáték).

Ja, és kellett hozzá egy Daka Béla is, aki nem mellesleg a Rendőrség-történeti Múzeum, Archívum és Könyvtár Bp. VIII. kerület, Mosonyi utcai központját (a tulajdonképpeni múzeumot) rendelkezésre bocsátotta. Szóval, mint mondottam (írtam) volt: örvendezzetek!KGyul@ [ 2009-03-04 20:33 ]

Kedves András!

A munkaképesség-csökkenéssel kapcsolatosan nem ötven százalékot akartál írni? Ötven százalékot meghaladó munkaképesség-csökkenés, de nem rokkantság... Mindegy.

Hogyan engedhetik el harmincöt éves korában a rendőrt? A törvény erejénél fogva, mivel a jogszabályok lehetőséget teremtenek rá! És tovább nincs kedvem kommentálni a helyzetet. Mondom: én már nem szeretném a világot megváltoztatni.

További szép estét Kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@A.Barkanyi [ 2009-02-28 17:05 ]

Kedves Gyula :
a 2009. 02.07.11.51. kérdésedre megjött a válasz az újságok cimlapjairól.
Az USA mintákat követik nálunk a jogpolitikusok ötletszerű, hibrid alkalmazásban, nem pedig a kontinentális európait, vagy a miénkhez közelálló angolt..(lsd a fegyvertelen,de kigyúrt,intelligens és időnként udvarias, informativ, megfélemlitett, defenziv rendőrt)
A fegyverviselési jog széleskörű elismerése nélkül és a visszaesők amerikai módra pönalizálása a BV során értelmezhetetlen és félő hogy nem is fejti ki a visszatartó hatását. Az új börtönférőhelyek létesitésével pedig csak az állami költségkiadások szaporodnak a rendőri pályaelhagyás pedig csak nő. (Nyugdijreform és új vizitdijbevezetés napirendjének az idején hogy engedhetnek 35 éves korban mindössze 5% "munkaképességcsökkenéssel" nyugdijba egy rendőrt? Turi Andris nyilvánosan fel is van háborodva emiatt..De senki sem figyel rá..Pazarlás ez a szinte ingyenes munkaerővel és az OEP-NYUFI erőforrásaival a javából..
Elnézést hogy ennyire provokativ és aktuális vagyok..
üdvözlettel,
A+KGyul@ [ 2009-02-24 19:18 ]

Kedves Nóra és Lajos!

Köszönöm az érdeklődést! Személyesen? Velem? Inkább mint mobiltelefonon.

Ölel benneteket: KGyul@Lukácsné Szolcsák Eleonóra [ 2009-02-24 16:12 ]

Szia Gyuluskám

Nagyon rég nem hallottam rólad a mult évi rendőrnap óta nem találkoztuink. Most hallottam., hogy a Főiskolán is dolgozol.

Személyesen lenne majd egy két dolog amit meg szeretnék beszélni veled.

Puszillak Nórivarga lajos [ 2009-02-24 13:49 ]

Szívesen olvasom a tanulmányodat.
Ajánlom mindenkinek.
Barátsággal: Lajos
KGyul@ [ 2009-02-16 23:44 ]

Kedves Gabi és Zoli!

Köszönöm az elismerő szavakat!

További szép estét nektek, aludjatok jól!

KGyul@RFG [ 2009-02-15 21:30 ]

Nagyon tetszik a honlapod! Szeretettel gratulálok!
GabiKGyul@ [ 2009-02-08 20:29 ]

Kedves András!

Nem vagyok abban a helyzetben, hogy bármit is végig vigyek. Az önéletrajzomban utaltam rá: ötvenkét évesen már nem akarom megváltoztatni a világot. (Igazándiból soha nem akartam.)

Dolgozni szeretnék: oktatni és írni, addig amíg hagynak. (Nagyon úgy tűnik, nem hagynak.)

A szó primer értelmében vett politika nem érdekel, a politikusokat nem kedvelem (most nagyon visszafogott voltam)...

Neked is kellemes hétvégét kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@a.barkanyi [ 2009-02-08 17:17 ]

Kedves Gyula!

Nehéz helyzetben vagy mert itt kellemetlen alapvetésekkel kell szembenézni, még az általam hőn tisztelt Finszter Géza bátyámnak is. nem elég a frankót megmondani végig is kell vinni..

Mondjuk ki : nem lehet jogpolitikát csinálni hozzá értő képviselők és parlamenti pártok nékül. Amikor az emberi jogok érvényesitése a többségi kollektiv biztonsági jogok főlé kerül az anarchiához vezethet....Meg az állampolgári fegyelem fellazulásához
A liberalizmusnak befellegzett ez elég világosan látható az újságok cimoldalaiból..Kel-e a biztonság mint áru vagy nem ez itt a kérdés.mert a választóknak kell..
Az új ki fogja kényszeriteni magát.. Addig is szakmailag nem árt szárazon tartani a puskaport..
Angliában a community leadereket (pld egy romaszervezet vezetőjét) a miniszterelnök jelöli, a királynő pedig az vagy jóváhagyja az elmúlt év effekivitási mutatói alapján vagy újat jelöl.
Elég egy hátizsákos merénylő gyanúja abból a kulturális körből és hivatják a leadert a min .eln hivatalba: Tud-e valami használható infot az elkövető személyére vonatkozóan vagy inkább átadja a helyét másnak..?
Álláspontom szerint a képviselői visszahivhatóság körül kell az anomáliákat és az ezzel összefüggő szakmai bajokat is keresni!
üdvözlettel, jó hétvégét mindenkinek
A+KGyul@ [ 2009-02-07 11:51 ]

Kedves András!

"Lehet találgatni" - írod. Valóban, ámde én nem azon töprengek, hogy a britek ezt a konszenzust hogyan érték el, hanem azon, vajon mi miért nem tartunk még ott...

Köszönöm a látogatást és az üzenőfalra írt biztató szavakat! További szép napot és kellemes hétvégét kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@a.barkanyi [ 2009-02-07 00:27 ]

Kedves Gyula!
Bár a Pásztor Albert esettel kapcsolatosan számtalan vélemény és ellenvélemény látott napvilágot az azért mégiscsak tény hogy pld az Egyesült Királyságban a demokrácia az ipari forradalom, a magánnyomozás és " liberálkolonializmus" hazájában az állampolgárok személyével kapcsolatosan mindenki által elfogadott etnikai alapú adatgyüjtés folyik éspedig jól megalapozott, megfontolt nemzetbiztonsági és bünüldözési szakmai érdekből.
Csak az ottani bünüldözés hatékonyságával kapcsolatban teszem hozzá hogy ha tankolsz egy benzinkútnál a"Nagy Británoknál" és könnyelmúen még újságot is veszel hozzá, már minden technikai feltétel adott ahhoz hogy pontos személyazonositás után mondjuk Dovernál előzetesbe tudjanak helyezni..(persze ha egyéb feltételek is fennállnak..) ..bárhol is léptél be tehát az országba!
Lehet találgatni hogy ezt a konszenzust hogy érik el ..egy multikulturális, de caucasusi dominanciával biró, minden kétség felett antirasszista, toleráns, tradiciók és ésszerűség által vezérelt plurális demokráciában ?
üdvözlettel,
AndrásKGyul@ [ 2009-02-05 11:26 ]

Bizony, kedves Zsuzsa!

A poggyászlopás nyomozását külön tanítják, sőt okítják a zseblopás, a markecolás (az ittas személy sérelmére elkövetett lopás), a trükkös és besurranásos lopás stb. nyomozását is.

Az a probléma, hogy a poggyászlopást, a zseblopást, a markecolást stb. is tanítják, jóllehet nem a rendőrtiszti Főiskolán.

Köszönöm a látogatást!

Ölel: KGyul@Kovács Zsuzsa [ 2009-02-05 00:02 ]

Kedves Gyula!
Nem akarod már megváltoztatni a világot...ha így haladsz meg fogod...
Mint laikus, ámulattal olvastam, hogy a poggyászlopás nyomozását külön tanítják!!
ZsuzsaKGyul@ [ 2009-02-03 21:23 ]

Szia, kedves Móni!

Ötleteim vannak. Most például egy 2006-os büntetőeljárás-jogi tanulmányomat próbálom meg feltenni.

Honnan van ennyi energiám? Én is ezt kérdezem magamtól. Lehet, már régen elfogyott, csak még nem vettem észre. (Szerintem, a feleségem már sejt valamit.)

Köszönöm a dicséretet!

Ölel: KGyul@Bagyiné Móni [ 2009-02-03 20:29 ]

Kedves Gyula!

Egy újabb kellemes meglepetés, amit megjelenésed okoz :)
Honnan van ennyi energiád?

Egyébként nagyon jó és ötletes ez a honlap. Izgatottan várom, mit találsz még ki :)

Puszi: MóniKGyul@ [ 2009-02-03 15:32 ]

Köszönöm, kedves Bandi!

Igazán kedves vagy. Szabadidőm függvényében próbálok megfelelni az elvárásaitoknak! Megvallom, kedvemre szolgál az ilyesféle időtöltés

Ölel: KGyul@.Balogh András [ 2009-02-03 09:46 ]

Szia Gyula Barátom !

Örülök, hogy ismerlek, vagyis, hogy együtt is dolgoztunk pár évet. Jó látni, hogy nem sokat változtál, talán csak az aktivitásod nőtt, de ez csak jó nekünk. Naponta gép elé ülök és vannak oldalak, melyeket elolvasok, a te honlapod is közéjük fog tartozni. Tehát igénylem a tőled megszokott színvonalat.

Üdv.B.BandiKGyul@ [ 2009-02-02 21:22 ]

Kedves Látogatók!

Köszönöm az elismeréseket és a biztató szavakat! A honlapot folyamatosan építem, ma, sajnos - egyéb elfoglaltság miatt - csak kevés időt tudok ennek a tevékenységnek szentelni!

További szép estét kívánok mindenkinek!

Tisztelettel: KGyul@Virág István [ 2009-02-02 15:03 ]

Kedves Gyula!

Gratulálok a Létminimum Alatt Élők Társasága Csongrád Megyei Szervezet nevében a kezdődő lapodhoz, érdeklődéssel olvastam. Sok sikert és jó oktatói és alkotó munkát kívánok.

Judo Judy [ 2009-02-02 13:29 ]

Szia!


Tetszik ez az oldal, remélem, mások is ellátogatnak ide:-)
Kívánok további sok sikert:-)

JudyDr. Medve Ferenc [ 2009-02-02 12:08 ]

Kedves Gyula!
Nagyon szép és tartalmas a honlapod, csak gratulálni tudok!
Üdvözlettel:
FeriNán Jenő [ 2009-02-02 10:32 ]

Kedves Gyula!

Gratulálok a kezdődő lapodhoz, érdeklődéssel olvastam. Sok sikert és jó oktatói és alkotó munkát kívánok.KGyul@ [ 2009-02-01 20:41 ]

Kedves Barátom, Zsolti!

Üdvözlő szavaidat köszönöm, nemkülönben azt, hogy szerény és kezdetleges formátumú honlapom linkjét egyesületünk honlapján elhelyezted! Remélem, a két honlap jól ellesz egymással!

Méltóságteljes arccal üdvözöl:

KGyul@ (IT állampolgár, a világháló része)Hóbor Zsolt [ 2009-02-01 17:12 ]

Kedves Barátom, Gyul@!

Üdvözöllek abból az alkalomból, hogy saját honlapod immár a világháló része lett, és ezzel beléptél az IT-polgárok sorába (ez most nagyon divatos dolog, úgyhogy kéretik hozzá méltóságteljes arcot vágni...)!

Természetesen az egyesületünk honlapján elhelyezem az ide mutató linket.

Üdv: Zsolti
KGyul@ [ 2009-02-01 14:32 ]

Kedves Charly!

Köszönöm az elismerést!

Dr. Pásztor Albert r. ezredes urat az országos rendőrfőkapitány - az igazságügyi és rendészeti miniszter hozzájárulásával - beosztásába visszahelyezte, mivel az ügyében indított vizsgálat eredményeképpen megállapították, hogy jogsértést nem követett el. A történteket nem kívánom kommentálni, viszont azt nem rejtem véka alá, hogy Pásztor Albertet 1996 óta ismerem. Munkakapcsolat kötött minket össze, amelynek során kimondottan jó viszony alakult ki közöttünk. Hadd mondjam el, hogy nagyra becsülőm és őszintén tisztelem őt, mindamellett elsőrendű szakembernek tartom.

A második felvetéseddel összefüggésben: amennyiben bűncselekmény gyanújára, illetve személyre szabott megalapozott gyanúra utaló adatok vannak a birtokodban, tegyél feljelentést az ügyészségen. Miért kell a médiát ebbe bevonni?

És egy aprócska megjegyzés: nem tisztem (és nem is szeretnék) e fórumon egyedi ügyekben állást foglalni. Ez a honlap nem erről szól. Bízom benne, hogy megértettél!

További szép vasárnapot kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@Pál Károly-Charly [ 2009-02-01 12:37 ]

szia -a honlapod nagyon nagyon pompás-okos szellemes és nagyon célratörő-a véleményedet szeretném kérni:
aktuális a miskolci rendőrkapitány kijelentése ( cigány ) amiér a felsőbb vezetőség elítéli és elmozdították helyéről-tudomásom és írásos bizonyítékom van arról hogy a Gödöllő kapitányságán egy a Budakörnyéki Bíróság jóvoltából jogerősen elitélt ( hivatali visszaélés bűntette ) személy komoly vezető beosztásban dolgozik még a mai napig is-régebben ő volt a megbízott kapitány amig le nem váltattam-
sok sok bűntett terheli a lelkét de a gödöllői volt főrendőr ( PMRFK ) minden eltusolt-okírathamisítás-gyílkossági kísérlet eltusplása hivatali visszaélés bűntette az ORFK vezetőjének félrevezetése és és és . szeretném erre a véleményedet mielőtt a médiát belevonom-Tisztelettel köszönömKGyul@ [ 2009-02-01 00:01 ]

Szia, kedves Pisti!

Köszönöm a látogatás! Haladjunk sorjában:
1. igen, nyertél,
2. sejtettem, de nem igazán értem, hogy mit takar,
3. kihagytam volna valamit?

Honnan? A szakmai önéletrajzomba nem illik az ilyesmi, esetleg a "Magamról" oldalból hiányoznak a sörsátoros, PECSA-s, KÖSZI-s és különböző pinceklubos rocktortúrák? Köszönöm a figyelmeztetést, pótolni fogom!

Addig is: Long Live Rock and Roll!

Kedves Lajos!

Köszönöm a gratulációt!

Ölel: KGyul@tótistván [ 2009-01-31 23:28 ]

Gyulánk kedves!

Bele-bele fogok tekinteni a honlapodba is. Olvasgatom az iwiw-es napló-üzenő-majdnemblogodat is.
Mi lesz a következő? Hány végű gyertyád van?

Kérdéseidre:
1. asszem, egy Szörényi dal...
2. az előbb olvastam a neten, hogy a google figyelmeztető szöveg emberei hibából fakadt...

Ha megengedsz egyetlen kérdést: a zenéhez (a jó ízű zenei élethez) való kötődésedet szándékosan nem említetted?
Üdvözöl:
p.Lajos [ 2009-01-31 22:47 ]

tökéletes oldal.
gratulálok
KGyul@ [ 2009-01-31 22:35 ]

Szia, kedves Kriszta!

Köszönöm szépen az érdeklődést!

További szép estét neked is!

KGyul@Becsei Krisztina [ 2009-01-31 21:57 ]

Kedves Gyula!
Szíves invitálásodra beleolvastam a honlapodba, a szép hosszú,tartalmas önéletrajzodat.Azért még 52 évesen legyenek terveid,akár nagyok is.A szakmai részhez nem igazán tudok hozzászólni,de gratulálok a munkádhoz!
Szép napot!KGyul@ [ 2009-01-31 20:29 ]

Zene füleimnek!

Sziasztok!

Ismételten hálás vagyok a biztató szavakért! Kifejezetten jólesnek!

A kilépőfelelősnek külön köszönöm az elismerést. (Vigyázz, Milán! Április 14-től 20-ig Hévízen leszek! Elbeszélgethetnénk a Reblausban a világ dolgairól!)

Nándi! Idestova 27 éve, hogy nem dohányzom. Az a szivaros kép 2007. júniusában, kedves Cellatársam lakásában megrendezésre kerülő (kihelyezett) tanszéki értekezlet hajnalán készült. Nem mondom, hogy néhanapján nem pöfékelek el egy-egy szivarkát, éves szinten úgy kb. 10-12 szálat.

Lajosom! Jó, hogy felbukkantál! Rád is vonatkozik az, ami kilépőfelelős Milánra: reszkess!

Tiwcsi! Nyertél! Valóban, Szörényi Levente Utazás című (első) önálló nagylemezének Életrajz című dalából való az idézet. Neked külön örülök! Rég nem hallottam Felőled!

Timi! Boldoggá tesz, hogy neked is a "kedvenced" lettem! Jut eszembe: egyetem? Hm?

Még egyszer köszönöm a kedves szavakat! További szép estét kívánok!egregyi pultos [ 2009-01-31 19:41 ]

Szia Gyula bácsi!

Jó ötlet ez a honlap, bár én nem sokszor fogom nézegetni :)

Üdv: Milán (a kilépő felelős)Kovács Nándor [ 2009-01-31 18:51 ]

Szia Gyula!
Az idő múlásával, csak a jó dolgokra kell rászoknod \"NŐK\", a rosszakról meg le \"Bagózás\"!
Tisztelettel és üdvözlettel barátod: Nándi /Döme/Kovács Nándor [ 2009-01-31 18:47 ]

Szia Gyula!
Az idő múlásával, csak a jó dolgokra kell rászoknod "NŐK", a rosszakról meg le "Bagózás"!
Tisztelettel és üdvözlettel barátod: Nándi /Döme/Varga Lajos [ 2009-01-31 18:18 ]

A mi DRÁGA GYULÁNK!
Büszkeség tölt el,hogy ismerlek.
Remélem minél többen vannak ezen a véleményen.
Barátsággal: Lajos /Hévízről/ sajnos.
Tudod:06-303-676-147tiwcsi [ 2009-01-31 17:38 ]

"Ma már látom"

Szerintem tőle van az idézet:

Szörényi Levente : Életrajz - dalszöveg

Király lett a website, gratulálok!
Jobbulást!
Üdv, tiwcsi
Papné Timi [ 2009-01-31 17:10 ]

Én is erre tévedtem. Vagy lehet, hogy szándékos volt? :) Én is betettelek a kedvencek közé. Kellemes hétvégét! Szia!KGyul@ [ 2009-01-31 17:02 ]

Kedves István!
Örülök, hogy a ''kedvenced'' lettem! Városligeti sörsátor? Már alig várom!

Pista!
Mi nem csak a Duna II. csónakházból ismerjük egymást, igaz?

Köszönöm a bíztató szavakat!

Valéria!
Neked is kellemes hétvégét!

Drága Cucu!
Remélem, az aktivitásommal nem lesz probléma!

Köszönöm a gratulációkat!

KGyul@Bohnert Tibor (Cucu) [ 2009-01-31 16:31 ]

Kedves Gyulám!

Irigyellek! Még erre is van időd a lábadozásod, és bokros teendőid mellett!
Remélem azért a többi "fórumon" nem kell nélkülöznünk Téged, "aktivításod" nem fog csökkenni! :)

Egyébként meg gratulálok!

Üdv.: Tibi (Cucu)Valéria [ 2009-01-31 16:23 ]

Szép hétvégét!Szórádi István [ 2009-01-31 15:54 ]

Szia Gyula!
A népszigetről, a Kati néni / Duna II / fia vagyok..
Lassan nincs olyan nap, hogy ne a Te szólásaid lennének az iwwi-en
Méltán lehetnél a közösség hangja..Nem gondolod?
Bár Én, üdvözlöm a gondolataidat.

szia Pista
Kirschner István Ördi [ 2009-01-31 15:38 ]

Szevasz Gyulám!

Külön nem dicsérlek, de betettelek a kedvencek közé!:)
(Ha kezdődik a sörsátras koncert, talizunk?)

Jó légy!:)KGyul@ [ 2009-01-31 15:21 ]

Köszönöm, kedves András!

Jól esnek a biztató szavak! További kellemes hétvégét kívánok!

Üdvözlettel: KGyul@Soós András [ 2009-01-31 15:06 ]

Ez már egy nagyon jó honlap. Én is készítettem egyet. A nevemen, fényképünkön a fiammal, és az e-mail címemen kívül az egy adta világon semmi se nincs rajt, ami hűen tükrözi szellemi gazdagságomat. Szóval gratulálok!

Minden jót: AndrásKGyul@ [ 2009-01-30 23:43 ]

Na, most jól hozzászólok sajt magamhoz!

Kedves Csaba!

Köszönöm a gratulációt. Ha hozzájárulsz, kirakom a főoldalra azt a fényképet, amely a "Fracesko már a halakkal álmodik (vagy alszik)" címert viseli, ugyanis azon te is szerepelsz.

A képgalériát idővel feltöltöm, a "katedrás" képről még beszélünk.

Ölel: CellatársadDr. Anti Csaba László [ 2009-01-30 20:19 ]

Gratulálok!
Egyben büszke vagyok arra, hogy a fotót, amely a honlapod főoldalán szerepel, én készítettem.
(Számomra is emlékezetes marad az az este - "Francesco már a halakkal alszik".)
A képgalériára kattintva azonban kissé csalódott voltam, hiszen jól tudom, hogy fotogén arcvonásaid már sokakat megihlettek.
De vajon a katedrán állva megörökítették-e már kgyulát, és ha nem, vajon ki és mikor pótolja e hiányt?
Jövő héten alkalmas?

Üdv.:
Cellatársad

Hírek
Dobos-nekrológ

Sziasztok! A "Tűnődéseim" rovatban egy Dobos-nekrológgal kapcsolatos felhívást tettem közzé. Kérlek benneteket, olvassátok el. Köszönöm! Üdvözlettel: KGyul@

Visszaélés kábítószerrel

Kedveseim! A "Tűnődéseim" rovatban a Visszaélés kábítószerrel című főiskolai jegyzettek kapcsolatos felhívást tettem közzé. Kérlek benneteket, olvassátok el! Előre is köszönöm! Üdvözlettel: KGyul@

Hatályos Btk. és Be.

Elkészült szerkesztésemben a Btk. és a Be. A Btk. 2009. augusztus 13-tól és 2010. január 1-től , a Be. 2009. október 1-től és 2010. január 1-től hatályos. Fogyasztói ára kedvezményesen: Btk. 1150,- forint, Be. 1265,- Ft. Rendelni itt a honlapon vagy a kgyula1101@t-online.hu e-mail címen lehet!

Új jegyzet!

Barátaim! A Rendőrtiszti Főiskola gondozásában megjelent a Kriminalisztikai jegyzetek és tanulmányok sorozat következő kötete. A tartalom: - A lopás nyomozás (dr. Kovács Gyula) - A természetkárosítás nyomozása (Farkasné Halász Henrietta) - Az önbíráskodás és a zsarolás nyomozása (dr. Lóczi Zsolt) A kötet megvásárolható a főiskola Jegyzetellátójában!

tovább >>


Dobos-könyv

Tisztelt Látogatók! Tavaly, december 17-én volt a Dobos-könyv (Kis nyomozástan) bemutatója a Rendőrség-történeti Múzeum, Archívum és Könyvtár Bp. VIII. kerület, Mosonyi utcai központjában. A bemutatón prof. Dr. Finszter Géza, az MTA doktora, az OKRI osztályvezetője és Hóbor Zsolt, a Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesületének főtitkára opponált. (Itt is köszönöm mindkettőjüknek a közreműködést.) A rendezvényen a Zsaru magazin és a Népszava is képviseltette magát. Jelen volt még a Rendőrtiszti Főiskola oktatási és tudományos rektorhelyettese, a Kriminalisztikai Tanszék vezetője, és jó néhány kedves munkatársam, továbbá meglepetés-Megyeri Karcsi (köszönöm a fényképeket) és Németh Zoli, dr. Dobos János unokahúgai (Rita és Nikoletta), Bárdy Tibor ezredes úr, dr. Dobos János közvetlen munkatársa és jó barátja, valamint sokan mások. Külön köszönet illeti Daka Béla Igazgató urat, aki a múzeumot a rendezvény idejére a rendelkezésünkre bocsátotta (egyszer besörözhetnénk), Nagyszombati \"mindenes\" Ildikót, Fülöp Pistit, dr. Fekete Károlynét (Marikát), a könyvtár vezetőjét, Baloghné Csinger Ágnest, valamint azt a két rendőrkollégát és parancsnokukat is, akik lehetővé tették a múzeum előtti parkolást. (Bocsánat, ha valakit kihagytam volna.) Minden jelenlévőnek köszönöm a részvételt: piedesztálra emeltek, azonban ennyi jót nem érdemlek! Komolyan nem. A bemutatót követő este a szerkesztő munkatársával (Récsányi Juli) Unicum és vörösbor mellett (veszélyes egy keverék, nem táposoknak való), vitattuk meg a nagy eseményt, úgyhogy másnap (mert másnap volt) kénytelen-kelletlen ittam egy sört mindenki egészségére! (Mit meg nem tesz az ember a barátaiért.) A rendezvényről készült néhány fénykép a Magyar Bűnüldözők Honlapján megtekinthetők. A Kis nyomozástan a kgyula1101@t-online.hu e-mail címen megrendelhető. Ára kedvezményesen 1380,- Ft (plusz postaköltség).

tovább >>


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!