BejelentésDr. Kovács Gyula [KGyul@] honlapja
Dixi et salvavi animam meam!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Magyarország első kriminalisztikai szakkönyve

 

Örömmel jelenthetem, hogy szerkesztésemben napvilágot látott Magyarország első kriminalisztikai szakkönyvének kiegészített változata (2018. február 8.), amelyet kitüntető figyelmükbe ajánlok.


A bűnügyi nyomozás tudományának első hazai szakkönyve 1897-ben, 121 évvel ezelőtt jelent meg Losoncon, Endrődy Géza tollából, a Kármán-féle Könyvnyomda gondozásában. A második kiadás egy esztendővel később, 1898-ban, 120 éve látott napvilágot Budapesten (Singer és Wolfner munkáját dicséri). Ennek az egyedülálló műnek a címe: A bűnügyi nyomozás kézikönyve.


A budapesti megjelenés 120. évfordulója már önmagában is okot szolgáltat mű kiegészített változatának újrakiadására. A kézikönyv azonban nem csupán egy antik könyvritkaság: a méltatlanul elfeledett, de visszafogottan fogalmazva is csak kevésbé ismert szerző munkája igazi csemege a kriminalisták számára. A szakkönyv megállapításainak bizonyos részei napjainkban is érvényesek, sőt, továbbgondolásra alkalmasak és érdemesek. Nem mellesleg a – munkaszervezési, nyomozásetikai, valamint krimináltechnikai, krimináltaktikai és kriminálmetodikai ismereteket egyaránt tartalmazó – kézikönyv kriminalisztikatörténeti kuriózum, egyben kortörténeti dokumentum, és nem csak a beavatottak számára.


A 320 oldalas kötet fogyasztói ára 2200,- forint, plusz postaköltség (az összeg a küldemény súlyának és a mindenkori belföldi postai díjszabásnak a függvénye). Aki közvetlenül a kiadótól (nálam) rendel vagy vásárol, annak könyvenként csak 2000,- forintot (és a postaköltséget) kell utalnia a K&H Banknál vezetett 10400157–82505648–50561014 folyószámlámra (ez 10%-os kedvezményt jelent). A reménybeli megrendeléseket a kgyula1101@gmail.com e-mail címre szíveskedjenek elküldeni. Budapesten – előzetes egyeztetést követően – lehetőség nyílik személyes átvételre, és készpénzzel történő fizetésre. Számlaképes vagyok.


Tisztelt Érdeklődők!


A megrendeléseket előre is köszönöm. A bűnügyi nyomozás kézikönyve megvásárlásával egy következő, hasonló jellegű szakkönyv kiadásához járulnak hozzá. A könyv szerkesztői előszava a baloldal alján látható linkre kattintva olvasható.


Jelzem, hogy a Kis nyomozástan, a Dobos-emlékkönyv és a Kriminovellák, zsarusztorik stb. korlátozott példányszámban még kaphatók.


Bp. – Kőbánya, 2018. február 8.


Tisztelettel:


Dr. Kovács Gyula

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!