BejelentésDr. Kovács Gyula [KGyul@] honlapja
Dixi et salvavi animam meam!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


EGY LÉPÉS ELŐRE, KÉT LÉPÉS HÁTRA – avagy az olimpiai érem, csereszabatos-e a doktori (PhD) fokozattal?

Ezt az írást a Jogi Fórumban megjelent, „Túlzottan megengedő egyetemi tanári kinevezések?” című cikk,[1] valamint a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. évi törvény (a továbbiakban: felsőoktatási törvény) legutóbbi módosítása generálta (vagy ihlette).

Elöljáróban meg kell vallanom, hogy a nagybetűs címet Vlagyimir Iljics Lenintől plagizáltam, akinek „Egy lépés előre, két lépés hátra” című munkája 1904-ben jelent meg az Iszkrában. [Az Iszkra (magyarul: Szikra) egy orosz politikai újság volt. Nem mellesleg a művet 1948-ban Magyarországon is kiadták (Szikra Könyvkiadó, Budapest, 1948).]

A felsőoktatási törvény legutóbbi, 2014. július 24-én és szeptember 1-jén hatályba lépett módosításai[2] keltettek bennem egyfajta, „egy helyben topogás érzést”, ezért adtam ennek a kis szösszenetnek a kérdéses címet.

Az oldal alján, a jobboldali linkre kattintva a teljes cikk olvasható, illetve letölthető. Köszönöm a megtisztelő figyelmet.

Öleléshegyek: [KGyul@]

 [2] Lásd, az egyes oktatási tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XXXVI. törvény rendelkezéseit.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!